Nytt i garderoben: Dior vintage

Silje Pedersen, januar 8, 2019 9:06 pm // ,

052E7EBD-1A3C-4A54-970C-4486296E1A76

Det finnes mange ulike former for kjærlighet. Noen er lidenskapelig opptatt av fluefiske, fotball eller golf, andre som meg er litt mer opptatt av å finne de skattene som gjør meg og garderoben min litt mer lykkelig. Christian Dior sin Saddle Bag fikk et oppsving i fjor høst etter at Marai Grazia Chiuri sendte en ny versjon med skulderstropp nedover catwalken. Plutselig var det som om det var tilbake til 2000 igjen og alle skulle ha vesken. Du husker kanskje at den ble ikonisk da Carrie hadde 3-4 stykker i Sex and The City?

Jeg selv hadde allerede vært på jakt etter den en god stund med liggende søk på ebay.com, men var ikke helt sikker på hvilken farge/utgave jeg hadde lyst på. Da alle plutselig skulle ha veskene, så skøt også prisen i været og jeg valgte å legge hele kjøpet og tanken på is. Når jeg skal ha en (ny) veske, så er det nemlig ganske mange kriterier som spiller inn. 

Selv om mange kan kalle denne en døgnflue eller trendveske, så visste jeg at jeg ikke kom til å bli lei med det første. Jeg har nemlig en clutch i en litt annen variant, men samme logo-mønster. Du har sikkert sett meg bruke den på et antrekksbilde, og la meg si: Den har blitt godt brukt. For meg har ChanelCéline og Dior alltid vært klassikere som verken mister verdi, fasong eller sin tiltrekningskraft, på tross av tid eller hype.

   F6C27AAB-6B02-4366-A51D-D1FBC32FA4CC

En veske kan være så mye. Mine kriterier handler ofte om å finne de som jeg vet kommer til å holde ut år etter år, uansett fasong eller utseende. Er den praktisk eller til fest/det aller mest nødvendige? For meg var det uaktuelt å kjøpe en ny modell da jeg synes prisen er helt hårreisende, men også det at jeg faktisk synes at modellene av Saddle Bag som er de originale (nå vintage) faktisk er mye finere. Det har litt med hvordan de har laget mønsteret og detaljene i de nye veskene. Men den nye fine skulderstroppen må jeg si at jeg ønsker meg. Da kan du også bruke vesken på flere forskjellige måter.

Mange av dere spør om veskene mine og en veskeguide, så tenkte å starte med denne og kommer tilbake med et litt mer omfattende innlegg. Hva synes dere?