Noen ting har mer verdi enn andre

Noen ting har mer verdi enn andre

 930B9E89-119A-4124-9339-75172116E380

Noen garderobeskatter er mer verdifulle en andre. Slik er det. Noen plagg eller ting har en helt spesiell historie og en sentimental verdi for oss. Slik er det i alle fall for meg. Jeg har flere ting i garderoben som  representerer noe helt spesielt for meg. Det er ikke bare det at det er en fin ting, men at selve vesken, smykkene eller plagget har en veldig stor emosjonell verdi som ikke nødvendigvis har så mye med penger å gjøre.

B6B6C105-D543-46C2-9038-D8216F97283D  

For et par år siden døde bestemoren min. Hun var mitt forbilde, snill, omtenksom, alltid velkledd, frisert og stilsikker. Hun hadde et smittende smil og kledde seg alltid i spennende farger. Mye av min interesse for mote kan jeg takke bestemor og mamma for, begge en utømmelig kilde av inspirasjon i oppveksten. Da bestemoren min døde etterlot hun seg et stort tomrom. Jeg savner henne fortsatt veldig og skulle så gjerne ønske at hun hadde fått møtt datteren min.

Men da er jeg ekstra glad for at jeg har noen ting som minner meg litt ekstra om henne. Ikke bare bilder, men arvede smykker og en helt spesiell gave….

For bestemor og bestefar ga alle oss barna arv som vi selv skulle disponere. Ønsket fra bestemor var at vi gjerne skulle bruke det på reise, opplevelse, kunst eller noe som vi hadde interesse for. Da jeg nevnte for bestemor at jeg ønsket meg en spesiell Lipstick rød Chanel, mente hun det var en veldig god ide å bruke noen av pengene på det. På en tur til New York fant jeg akkurat den vesken jeg ønsket meg.

Siden har vesken alltid vært en påminnelse om den flotte bestemoren min. Hver gang jeg bruker den eller ser den stå på hyllen med de andre fine veskene mine, så tenker jeg på bestemor Gloria. Jeg ser for meg alle de gode stundene vi fikk sammen, alle minnene som jeg har av henne. Den betyr så mye mer enn bare en veske for meg. Derfor er jeg også litt redd for vesken og tar veldig godt vare på den.

Tanken er at datteren min en gang i fremtiden skal arve vesken. Da skal jeg fortelle henne alt om bestemoren min, vise bilder og gi henne en forståelse på hvorfor akkurat denne vesken betyr ekstra mye for meg. Forhåpentligvis så vil hun forstå og verdsette den røde Chanel-vesken like mye som meg.

  D50DE42A-D8DB-4C31-B240-8108AC62B5E1

Det å verdsette plagg eller ting i garderoben din er viktig. Da bruker du plaggene mer og tar bedre vare på de. Det er ikke slik at vi kan ha det forholdet til alle forbruksplagg, men jeg tror at det er viktig å anerkjenne at noen ting eller plagg har mer verdi enn andre. Kanskje har du et helt spesielt kjærlighetsforhold til noe du eier? Jeg er sikker på at du har et arvet plagg eller fått en spesiell gave som betyr noe mer for deg, så kan du helt sikkert relatere deg til min historie.

 

Har du sett denne Chanel-guiden? Vi svarer på alt du lurer på om Chanel:

 

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published.