Enda et prishopp på de ikoniske veskene

Enda et prishopp på de ikoniske veskene

IMG_7391 Det er ingen hemmelighet at Chanel har satt opp prisene de siste årene. Selv om Chanel de siste årene har fått mange utfordrere, står de fortsatt igjen som et av de mest etterspurte, ikoniske og klassiske veskene. Og det med god grunn. Det er mye som skiller Chanel fra en del av de andre motehusene, spesielt når det kommer til de mest klassiske veskene. Om du skal ha en veske som tåler de fleste aneldninger og som du vet datteren din kan få glede av, så er det klassikerne som fortsatt gjelder. Det er ikke uten grunn at Chanel 2.55 er en av verdens mest kopierte vesker. Chanel 2.55 er den vesken som veldig mange sparer til og ønsker seg. Denne modellen har bare økt i pris de siste ti årene og er fortsatt en av de mest etterspurte veskene i verden. De siste årene har også de litt mindre modellene som Wallet on Chain blitt svært populære. Min første Chanel veske kjøpte jeg vintage før all Chanel-hypen og til og med den gangen var det et veldig bra kjøp. Senere har verdien økt betraktelig og jeg ser at lignende vesker går for nesten tre ganger prisen. Wallet on Chain er en enda mindre veske og jeg var heldig å få tak i min for et par år siden ved hjelp av en venninne, før prisen skjøt i været. Og nå har de minste Chanel-veskene gått enda mer opp i pris. Hele 19 % er de satt opp nå i 2018! Det er mye og det føles kanskje ennå mer når man skal betale så mye for en bitte liten veske som nesten ikke rommer noenting? Ryktene tilsier at også modellen Boy kommer til å få en prisøkning på rundt det samme i løpet av våren. Men når vil prisøkningen være for mye? Kan Chanel bare fortsette å presse opp prisen? Vil kundene kjøpe veskene uansett? Det er ikke noe som tilsier at kvaliteten blir bedre, jeg har venner som har måtte levere inn nye kjøp på grunn av dårlige sømmer. Det skal ikke skje med den prislappen. Mange kvier seg for å kjøpe vintage eller brukt, ofte er de redd for å bli lurt eller betale for mye. Prisen på vintageveskene har også steget betraktelig, men allikevel er det mulig å finne noen skatter om du gjør god research. Vurderer du å kjøpe Chanel-veske? Les min tidligere Guide her og få gode tips og råd. Det er nemlig mange ting å ta hensyn til om du er på jakt etter drømmevesken. IMG_8812-640×426

Silje Pedersen

3 thoughts on “Enda et prishopp på de ikoniske veskene

  1. Hei, Silje.
    Jeg synes det er økonomisk forsvarlig at prisen går opp, siden etterspørsel også går opp. Det er muligens flere og flere på verdensbasis som har råd til å kjøpe Chanel veske. Chanel har begrenset produksjon for å beholde ekslusivitet 🙂 Jeg har et par klassiske chanel og synes at de var riktige invisteringer. 🙂

    1. Hei Natalia, jeg er også glad for mine investeringer:) Men jeg er usikker på om jeg ville kjøpt en Wallet on Chain til igjen til enda høyere pris fordi jeg føler at man får lite for pengene. Da hadde jeg heller gått for en større veske. Når det er sagt selger jeg nok aldri min siden det var en fødselspresang og jeg er veldig glad i den:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *