Mitt København

Silje Pedersen, mai 10, 2017 3:58 pm // ,

IMG_0292-1b

København er uten tvil en av de fineste byene du kan besøke i Europa, enten det er på jentetur eller med kjæresten. Selve byen er så stemningsfull og intim, shoppingen ligger på høyt internasjonalt nivå og det finnes uendelige hyggelige cafeer og restauranter. Selv om jeg er her 3-4 ganger i året, så er det alltid noe nytt og spennende som må sjekkes ut på hver tur!

IMG_0088

Første stopp på shopping for meg, er alltid Illum og Kassandra. På Illum finner du alt og det er lett å la seg forføre i skoavdelingen i tredje etasje. Her er det så mye fint at det nesten alltid blir et kjøp. Skal du spise og liker italiensk? Prøv Eataly, utrolig god mat og drikke. Ikke la deg lure av at det er i et kjøpesenter, maten er like god som i New York. Rett over veien ligger en av byens beste vintage butikker, Magnolia 2nd vintage. Her er jeg alltid innom for å se etter designerklær, vesker og annet tilbehør til en rimelig penge. Chanel, YSL, Dior, Fendi, Isabel Marant, Balenciaga, det har det meste. Stopp nummer to blir hos Kassandra. Her kan det fort bli dyrt for lommeboken, men det er også lov å bare vindusshoppe. Her har de både Valentino, YSL, Dior og Gucci, så det er alltid mulig å finne noe du liker.

IMG_0093

Luxury Vintage har alltid mye fint, spesielt vintage Chanel og lekre silkeskjerf. Det ligger rett over gaten fra en klassiker, Cafè Victor. Der kan du nyte livet med et glass vin på uteserveringen på vår og sommer, en favoritt i København.

IMG_0095-1

En annen fin uteservering og god mat, er Café Europa. Også rett ved Illum.

IMG_0090

Nyt livet som danskene og la deg inspirere av alle vakre blomster på hvert hjørnet. Lei sykkel på hotellet og sykle rundt i byen, det er en fantastisk opplevelse som garantert gir mersmak.

IMG_0294-1b

Avslutt kvelden med et glass vin på Rudo eller hotellbaren. Baren på Hotel d’ Angleterre er blant annet veldig hyggelig. Denne gangen bodde jeg på Hotel Danmark, veldig kult med Wine Hour på ettermiddagen, innovativ design, nydelig frokost og god beligenhet. Dessverre er det ikke helt ferdig oppusset, så det er mye bråk og bærer preg av oppussing og ferdigstilling. Tenker det blir bedre når de er ferdige. Fin tur var det uansett!

IMG_0286