Mine beste Paris-tips

Mine beste Paris-tips

Mange som etterspør en liten Paris-guide, så republiserer denne fra ifjor.

Her har jeg tatt med noen shopping, hotell-og restaurantips. Om du har noen flere gode tips, så kan du gjerne dele de med andre i kommentarfeltet under.

Shopping:

Rue saint-honoré har mange butikker på rekke og rad. Gaten er alltid full av turister, men det finnes butikker du bør stikke innom, som blant annet Zadig & Voltaire, Colette, og kule vintagebutikker i sidegatene, som WK accessoires i rue du Marché Saint-Honoré (bildet over), som blant annet fører mye pent brukt Chanel, Hermès, Christian Louboutin osv.

Galeries du Palais-Royal byr på mye bra vintageshopping. Didier Ludot, som er en av de mest kjente og muligens mest overprisede butikken i Paris. Servicen er også så som så, Ludot er tydligvis ikke noen fan av turister. Jeg foretrekker heller vintagebutikken Gabriene Reppeat ved siden av med herlig utvalg av Chanel, Hermès og vintage Gucci. Andre butikker verdt å besøke i Palais Royal, er blant annet Marc Jacobs, Pierre Hardy og Rick Owens.

Marais: Butikker i billig og dyr prisklasse på rekke og rad. Se etter Isabel Marant, Zadig & Voltaire, Vanessa Bruno, og butikken Shine, som byr på mange spennende og spesielle merker.

Secondhandbutikken Killiwatch er nesten alltid et must for meg i Paris. I området rundt ligger det også flere andre mindre vintagebutikker, Free P Star er en annen liten butikk som er verdt et besøk.

Galeries Lafayette og Le Printemps. Om du ikke har all verdens tid til shopping, så finner du det meste her. Alt fra rimelige og kule merker som Sandro og Maje, til mer eksklusive merker som Carven, Isabel Marant, Prada, Balenciaga, YSL osv. Skoavdelingen i underetasjen til Galeries Lafayette er et must for skoelskere, her finner du det meste av sko mellom himmel og jord.

Sjekk gjerne ut konseptbutikken Merci på 11 Boulevard beaumarchais for både designer og vintage.

Champs-Élysées byr både på butikker som Zara og lukseriøse spesialbutikker. Avenue Montaigne er en av de mest eksklusive gatene i Paris og verdt turen kun for herlig vindusshopping. Dior, YSL, Chanel-åpner en ny og stor butikk i april, Gucci-i denne gaten finner du det meste av designermerker.

Christian Louboutin. Kan man dra til Paris uten å prøve på de røde sålene? Du finner både de elegante skoene hos Galeries Lafayette og Le Printemps, men også i butikkene 9 Rue Jean-Jacques Rousseau eller 38 Rue Grenelle.

Franske apotek: Her kjøper jeg alltid tørrshampo fra Klorane og prøver meg på nye kremer og produkter, det er ikke uten grunn at supermodellene handler skjønnhetsprodukter i de franske apotekene.

Se også opp for merkene: By Terry, Christopher Robin, Cattier, Citane, Opalis Paris, Caudalie. Jeg elsker også duftlys fra Diptyque, de blir alltid med hjem fra Paris.

Uniqlo. Minimalsitisk, enkelt og fin kvalitet. Sving innom Uniqlo om du ikke har prøvd det tidligere.

Bo:

Alle disse hotellene ligger sentralt og har bra standard.

Le Mathurin Deilig spahotell like ved Galleries Lafayette.

Le Prady, like ved rue saint-honoré, Tuilleries, Louvre etc.

Hotel Particulier ligger i Montemartre. Et perfekt romantisk sted for å ta et glass vin eller overnatte. Kort rusleavstand til Sacré-Coeur. Bygningen tilhørte tidligere familien Hermès og har kun fem suitter.

Kultur: Det er så ekstremt mange flotte museer og gamle bygninger i denne byen. Og det er alltid minst ett som byr på en utstilling med fokus på mote. Om du drar denne våren, så må du få med deg utstillingen viet Helmut Newton på Grand Palais. Jeg glemmer aldri YSL-utstillingen i 2010, den var fantastisk.

Noen cafè og restaurantfavoritter:

Lunch: Sout de Loup som ligger i Tuilleries-parken. Museumscafèn er perfekt for kjendisspotting eller ta deg en pust i shoppingen ovenfor butikken Colette på La Coup d’Or.

Middag: Le Comptoir, Esplanade og L’ Avenue, La Cantine du Faubourg, La Gioia, Chez Janou.

Hotel Costes, kjent restaurant, men også perfekt for gode drinker, hip og avslappet atmosfære. Er du også fan av filmen Midnight in Paris, er Le Bristol stedet.

Anbefaler også en middag på The First på Westin Hotel, nydelig mat og atmosfære.

Makroner: Ladurée og Carette

Matmarked Marché des Enfants Rouges: Dra gjerne hit på formiddagen før 12, masse fristelser av mat og drikke!

Rue Muffetard, en av Paris eldste gater. Stemningen, bakeriene, deilige oster, her er det bare å la sansene nyte.

Det beste med Paris er stemningen, den gode maten og vinen og bare sitte på en fortauscafè å nyte det hele. Jeg har aldri opplevd å bli servert dårlig mat eller vin, så det er bare å gå for de små og lokale restaurantene og vinbarene. God tur!

Silje Pedersen

2 thoughts on “Mine beste Paris-tips

  1. Kunne du laget en slik tips guide over London også?? Hadde vært fantastisk 🙂

    Denne fra Paris var super!

    En fin dag til deg!

  2. Henger meg på at denne guiden var veldig oversiktlig og fin. Jeg ønsker meg en tilsvarende på Barcelona. Skal reise der midt i april.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *