Våren i Paris? Her er mine beste tips!

Silje Pedersen, april 15, 2017 10:49 am //

IMG_8975 (1)

Skal du til Paris denne våren eller sommeren? Det er noe helt spesielt med Paris, jeg forelsker meg i byen på nytt hver eneste gang jeg er der. Foruten å svinge innom noen av mine favorittsteder, så oppdager jeg alltid noe nytt og spennende, enten det er en restaurant, Café eller butikk. La sansene lede deg rundt og ikke ha for mange planer. Noe av det beste med Paris er nemlig den avslappede atmosfæren, med unntak av rush-trafikken og en del av taxisjåførene. Men selv det har sin sjarm.

Shopping:

Selv om euroen er høy, så er det fortsatt mulig å gjøre noen kupp om du skal ut på tur. For meg er også vindusshopping veldig inspirerende, det er så mange lekre og unike butikker i Paris.

Rue saint-honoré har mange butikker på rekke og rad. Gaten er alltid full av turister, men det finnes butikker du bør stikke innom, som blant annet Zadig & Voltaire, Colette, og kule vintagebutikker i sidegatene, som WK accessoires i rue du Marché Saint-Honoré, som blant annet fører mye pent brukt Chanel, Hermès, Christian Louboutin osv.

Galeries du Palais-Royal byr på mye bra vintageshopping. Didier Ludot, som er en av de mest kjente og muligens mest overprisede butikken i Paris. Servicen er også så som så, Ludot er tydligvis ikke noen fan av turister. Ludot er superstylistens Rachel Zoe sin favorittbutikk i Paris, så her er det mange skatter.

Men jeg foretrekker heller vintagebutikken Gabriene Reppeat ved siden av med herlig utvalg av Chanel, Hermès og vintage Gucci. Andre butikker verdt å besøke i Palais Royal, er blant annet Marc Jacobs, Pierre Hardy og Rick Owens. Mens du er her, så stikker du innom Café Kitsune for kaffe. De har en av byens beste matcha latte, yum yum. Drikk kaffen ute i hagen og nyt synet av de flotte magnoliablomstene om du er der på våren. Det er så vakkert og en helt spesiell Paris-opplevelse.

IMG_8952

Marais: Butikker i billig og dyr prisklasse på rekke og rad. Se etter Isabel Marant, Zadig & Voltaire, Vanessa Bruno, og butikken Shine, som byr på mange spennende og spesielle merker.

Secondhandbutikken Killiwatch er nesten alltid et must for meg i Paris. I området rundt ligger det også flere andre mindre vintagebutikker, Free P Star er en annen liten butikk som er verdt et besøk.

Galeries Lafayette og Le Printemps. Om du ikke har all verdens tid til shopping, så finner du det meste her. Alt fra rimelige og kule merker som Sandro og Maje, til mer eksklusive merker som Carven, Isabel Marant, Prada, Balenciaga, YSL osv. Skoavdelingen i underetasjen til Galeries Lafayette er et must for skoelskere, her finner du det meste av sko mellom himmel og jord.

CHANEL-640x426

Sjekk gjerne ut konseptbutikken Merci på 11 Boulevard beaumarchais for både designer og vintage.

Champs-Élysées byr både på butikker som Zara og lukseriøse spesialbutikker. Avenue Montaigne er en av de mest eksklusive gatene i Paris og verdt turen kun for herlig vindusshopping. Dior, YSL, Chanel, Gucci-i denne gaten finner du det meste av designermerker.

Christian Louboutin. Kan man dra til Paris uten å prøve på de røde sålene? Du finner både de elegante skoene hos Galeries Lafayette og Le Printemps, men også i butikkene 9 Rue Jean-Jacques Rousseau eller 38 Rue Grenelle.

Franske apotek: Her kjøper jeg alltid tørrshampo fra Klorane og prøver meg på nye kremer og produkter, det er ikke uten grunn at supermodellene handler skjønnhetsprodukter i de franske apotekene.

Se også opp for merkene: By Terry, Christopher Robin, Cattier, Citane, Goyard, Opalis Paris, Caudalie. Jeg elsker også duftlys fra Diptyque, de blir alltid med hjem fra Paris. Eller hva med å unne deg en unik duft fra Le Labo?

Uniqlo. En av mine favoritter. Minimalsitisk, enkelt og fin kvalitet. Kjøper alltid cashmere-gensere her.

Bo:

Alle disse hotellene ligger sentralt og har bra standard.

Le Mathurin Deilig spahotell like ved Galleries Lafayette.

9Hotel Opera Veldig fint butique hotell i 9th arr. God frokost og fine rom.

IMG_8833

Le Prady, like ved rue saint-honoré, Tuilleries, Louvre etc.

Hotel Particulier ligger i Montemartre. Et perfekt romantisk sted for å ta et glass vin eller overnatte. Kort rusleavstand til Sacré-Coeur. Bygningen tilhørte tidligere familien Hermès og har kun fem suitter.

Kultur: Det er så ekstremt mange flotte museer og gamle bygninger i denne byen. Og det er alltid minst ett som byr på en utstilling med fokus på mote. Om du drar før august, så må du få med deg utstillingen Fashion Forward, helt sikkert verdt et besøk.

Noen cafè og restaurantfavoritter:

Lunch: Sout de Loup som ligger i Tuilleries-parken. Museumscafèn er perfekt for kjendisspotting eller ta deg en pust i shoppingen ovenfor butikken Colette på La Coup d’Or.

Middag: Le Comptoir, Esplanade og L’ Avenue, La Cantine du Faubourg, La Gioia, Chez Janou.

Hotel Costes, kjent restaurant, men også perfekt for gode drinker, hipp og avslappet atmosfære. Er du også fan av filmen Midnight in Paris, er Le Bristol stedet.

Anbefaler også en middag på The First på Westin Hotel, nydelig mat og atmosfære.

IMG_8376 (1)

Ingen tur til Paris uten å smake de gode makronene. Som glutenallergiker, så kan jeg ikke spise noe særlig bakevarer, så makroner er den perfekte lille søte fristelse.  Ladurée har alltid lekre små esker som kan brukes til smykkeholdere eller oppevaring senere. Carette er også blant favorittene.

Matmarked Marché des Enfants Rouges: Dra gjerne hit på formiddagen før 12, masse fristelser av mat og drikke!

Rue Muffetard, en av Paris eldste gater. Stemningen, bakeriene, deilige oster, her er det bare å la sansene nyte.

Det beste med Paris er stemningen, den gode maten og vinen og bare sitte på en fortauscafè å nyte det hele. Jeg har aldri opplevd å bli servert dårlig mat eller vin, så det er bare å gå for de små og lokale restaurantene og vinbarene. Og dere, husk å være observante og holde godt på veskene, det er nemlig mange profesjonelle veskenappere i storbyen og de opererer ofte i gjenger som prøver å distrahere dere. Legg heller aldri Iphonen på Café-bordet, det kan fort bli en veldig dyr affære. God tur!