Menn hører ikke hjemme i prøverommet

Menn hører ikke hjemme i prøverommet

Dette er en bønn, nei en oppfordring fra meg til deg som drar med deg mannen din inn i alle dameprøverommene.

Noe av det mest tullete jeg ser, er når menn sitter å venter utenfor prøverommene på Zara eller H&M, eller tusler etter kona med alle shoppingposene. Spesielt på en lørdag. Hva skal det egentlig være godt for? Jeg skjønner at damene vil ha bekreftelse på antrekkene de skal kjøpe, men hvorfor ikke ta med seg en venninne isteden? Eller sende en Snap til en venninne med god smak om du er usikker? Men kanskje liker du heller å se mannen din lide?

Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at mange menn hater shopping. De ser det som en nødvendighet som trengs akkurat et par ganger i året. De lider heller ikke av beslutningsangst som mange kvinner gjør, så for dem er det en enkel affære å shoppe. Dermed blir det nærmest tortur å sitte å vente utenfor prøverommene, mens den lykkelige madammen kjemper seg igjennom prøving av utallige kjoler, topper og bukser. Hun ler og koser seg i prøverommet, mens mannen sitter på telefonen, passer barna, henger med hodet utenfor eller løper gjengs ærend for å hente plagg i forskjellige størrelser.

“Kler jeg denne, eller denne, eller kanskje denne?” Er alt jeg hører fra prøverommet ved siden av meg. Oppgitte og lite engasjerte svar i form av “ja”, “kjempefin” eller “super” går igjen. Selv prøver jeg å få på meg fillene i et knøttlite prøverom ved siden av der gardinene overlater fint lite til fantasien. Akkurat da jeg trodde jeg har kontroll, glipper jeg taket i skoen og tryner litt ut av prøverommet. Gudskjelov med klærne på, for der står mannen til dama ved siden av under en  halvmeter meter unna og ser rett på meg. Det første som slår meg er: Hvor lenge har han gjort det mon tro? Var det et glippe i gardinenen?

Kanskje hadde han full innsikt inn i det aller helligste i ganske lang tid, uten at jeg så eller merket det? Det er ikke alle prøverom som nemlig er like bra, om man kan si det slik. Det vet vel de fleste damer? For korte gardiner, fult sideinnsyn og lignende er fortsatt hverdagskost i mange butikker. For å være helt ærlig, så tar jeg ofte med hjem og prøver der, så slipper jeg disse kleine situasjonene.

For det er ikke bare kjipt for mennene som er med! Tipper det er flere enn meg som blir ganske oppgitt av at andre damer drar med seg mennene sine inn i prøverommene i damebutikkene. Spesielt i de butikkene der det allerede alltid er fult og lange køer av folk som ønsker å prøve. Men dette synes ikke å være en hindring, nei det skal ikke stå på det når man skal ha seg en ny kjole til bryllup eller fest!

Men damer, en liten bønn fra meg og sikkert flere med meg. La mannen være igjen hjemme! De hører faktisk ikke med inn i dameprøverommet. Kjøp med deg tingene hjem (i disse dager kan det aller meste deponeres og byttes) og ha motevisningen i det private! Jeg lover deg en meget lykkeligere mann og kanskje blir det i tillegg noe mer spenstig på deg etter motevisningen om du slenger med noe sexy undertøy i shoppingbagen. Vinn, vinn for alle inkludert hun småfrustrerte dama i prøverommet ved siden av (om du ikke skjønte det, så er det meg). Happy weekend og happy shopping!

 

Silje Pedersen

10 thoughts on “Menn hører ikke hjemme i prøverommet

  1. Kunne ikke vært mer enig! Mannfolk er bare i veien i slike situasjoner. Utrolig irriterende!

  2. Takk for sist. Helt enig. Unntaket kan være en storbyferie, der ingen andre er med, men hvis det er en kafe/pub i nærheten har han det bedre der. Jeg kan egentlig ikke fodra når han venter utenfor utålmodig. Jeg koser meg ikke når jeg vet at han hater…Nyt helgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *