Malstrøm & porselensdukker

Silje Pedersen, mars 5, 2017 11:51 am //

IMG_7191b

Som småbarnsmamma, er egentiden ganske begrenset, men noe jeg alltid unner meg før jeg legger meg er rundt 20 minutter med en bok. Det gjør at jeg roer meg ned (med mindre den er for skremmende) og dropper de sosiale mediene før jeg skal sove. På den måten kommer jeg meg faktisk også igjennom rundt 3-4 stykker i måneden.

Så lenge jeg kan huske har jeg vært en lesehest. Da jeg var liten, leste både mamma, pappa og besteforeldre trofast hver kveld og det samme gjør vi for Ella Victoria. Jeg ønsker at hun skal få samme leseglede og interesse for språk som meg. Jeg vet om mange som ikke leser en eneste bok i året, noe jeg synes høres veldig trist ut. Da går man glipp av mange perler.

Før jeg fikk barn, så kunne jeg lese en bok på en helg, men den tiden har passert. Men nå koser jeg heller meg enda mer med de minuttene jeg får til en kaffe i helgene mens hun sover eller på kvelden. Ofte kan jeg velge bok over TV, det gir meg ofte litt mer påfyll.

IMG_6939

Akkurat nå har jeg lest ferdig med Malstrømmen av Frode Granhus. Jeg elsker sånne bøker som fengsler deg fra første side og drar deg med på en spennende reise. Uhyggen er til å ta og føle på i denne boken som utspeiler seg i Nord-Norge, der plutselig porselensdukker begynner å flyte opp langs sjøen, samtidig som flere personer blir utsatt for uhyggelige gjerninger. Flere historier flettes inn i hverandre og ingenting er som det synes. Slutten er overraskende og holder deg på kanten til siste sekund…..Kriminalroman som er perfekt om du nå er på jakt etter et boktips til påsken eller bare ønsker noe å lese på allerede nå.

Tittelen minnet meg umiddelbart om TV-serien «Malstrøm» som sikkert fikk både meg og flere andre til å ligge søvnløse om nettene da den gikk som påskekrim på slutten av 80-tallet. Ikke vet jeg om forfatteren har fått noen inspirasjon herfra, men begge to er ganske uhyggelige og fengslende. Anbefales!

Ser at veldig mange både tar bilde av og spør meg om bøker jeg leser på Snapchat: silje-pedersen og Instastories @motesilje, så tenker å anbefale flere her på bloggen fremover.

Har du lest noen bra bøker i det siste? Del gjerne i kommentarfeltet. Nydelig søndag til deg!