En litt tøff uke for liten og stor

Silje Pedersen, august 3, 2017 10:55 am //

IMG_3057

Denne uken startet vi både jobb og barnehage igjen og det har godt så som så. Vi hadde en ganske tøff innkjøringsperiode med Ella Victoria da hun startet i barnehagen i fjor, men det gikk seg til etter et par uker. Vi kunne ikke ha vært mer fornøyd med barnehagen og de ansatte dette året, det har vært fantastisk og hun har stortrives.

Men ofte er det jo slik at det blir roteringer etter sommeren og det var vi forberedet på. Ella Victoria skal være på samme avdeling, men det har kommet veldig mange nye voksne og en god del nye barn. Nå er det kun 2 voksne av de hun kjenner igjen som er tilbake på avdelingen og det merker jeg hun føler på. Hun som vanligvis gleder seg til å gå i barnehagen og elsker å være der (hun snakket masse om å begynne igjen i ferien), har nå plutselig ikke lyst. I dag måtte flere overtalelser til og jeg måtte være der en god stund før hun følte seg sikker.

For selv om det er flere kjente barn, så virker det som det med de voksne er det største usikkerhetsmomentet. Og jeg kjenner det også gjør meg usikker. Det er ingen god følelse, når du vet barnet ditt skal være så mange timer på et sted og kanskje føler seg engstelig eller usikker. Dermed bestemte jeg med rett og slett for at denne uken blir litt kort med litt senere leveringer og henting litt tidligere. Da blir ikke dagene så lange og vi får litt ekstra tid sammen før hverdagen kommer for fult.

Denne uken er det jo fortsatt mange på ferie, men neste uke kommer en av de voksne hun kjenner best tilbake og jeg håper at det gjør at hun finner tilbake til den glade, trygge og sikre opplevelsen. Alle de ansatte i barnehagen er veldig dyktige og vet jeg vet de prøver å gjøre overgangen så smidig som mulig, men det er nå slik at alle barn er ulike og reagerer forskjellig på forandring. Andre som har barn som begynner i barnehagen nå eller som har opplevd det samme? Kjenner jeg av og til føler meg som en skikkelig hønemor og det kan godt være fordi hun er enebarn.