Det er lett å glemme seg selv

Silje Pedersen, juli 5, 2017 7:41 am //

IMG_6953b

Det er lettere enn du tror og det påvirker deg og din hverdag mer enn du sikkert vil innrømme. Hver dag har vi som kvinner mange ulike roller, mamma, karrierekvinne og kone er bare noen av dem. Organisator vil jeg også regne som en ganske stor rolle i livet. Det er mange krav i løpet av en dag og det er enkelt å sette sine egne behov til siden til fordel for hverdagen, barn, mann og karriere.

IMG_6958b

De siste månedene har jeg selv gjort det. Det å starte opp en business er ikke bare bare, det krever mye av deg som person. Du kan ikke bare ha en dårlig dag på jobb. Stress er en ting jeg hater, allikevel har det satt sitt preg på denne våren og egentiden min har fått lide. Det vil si, jeg har gitt slipp på det som gjør at jeg holder meg balansert og frisk, nemlig treningen.

IMG_6955b

Forrige uke gikk jeg ned for telling med forkjølelse, tett etterfulgt av en matforgiftning i helgen. Når kroppen sier nei, så er det stopp. Og jeg vet delvis hvorfor. Det å gå tur og trene har alltid vært min «frisone». Der legger jeg alt grums, enten det er personlige utfordringer eller karriere og blåser ut all frustrasjon. Fysisk aktivitet er undervudert på den måten, jeg trenger verken hard fysisk trening som boksing eller kickboxing for å oppnå ro i sjelen. Gi meg en tur i marka eller langs sjøen, det gir samme effekt. HIT og Tracy Anderson Method (du finner det på youtube) er min favoritt nå om dagen og kan gjørs hvor som helst, når som helst. Ro og stillhet og bare høre din egen pust, det hjelper også mye.

IMG_6959b

Så nå er det snart ferie og jeg har bestemt meg for at jeg skal unne meg litt trening hver dag, da vet jeg at det blir så mye bedre. 30 minutter er alt som skal til for å oppnå gode resultater. Og jeg gjør det gjerne enten på morgenen eller rett etter at mini hra lagt seg. En halvtime er overkommelig og mye bedre enn tre episoder av noe du har glemt i morgen på Netflix. Jeg blir en bedre mamma, kone og rett og slett en bedre utgave av meg selv. Det som er så bra med trening, er at det aldri er for sent å starte på nytt. Gleder meg til å komme i gang igjen!

Foto: Anne Brith