Bli kvitt sinnarynken uten Botox

Bli kvitt sinnarynken uten Botox

IMG_1691b

Noen får den tidlig, andre sent i livet. Felles er at vi alle har den, på mer eller mindre måte. Det er faktisk ansiktsmimikken, muskulaturen og gjentatte bevegelser som er noe av grunnen til at rynkene blir fremtredene. Myser du når det er sol eller uten lesebriller, så er det en bevegelse som ofte gjentas.

Lunch-botox har jo blitt et begrep og mange tyr til kosmetisk hudpleie nå om dagen. Selv har jeg aldri følt det behovet, selv om tilbudene har vært mange. Jeg tror det er en trend det er lett å bli avhengig av, mange jeg kjenner begynte med et område og har ekspandert mye siden.

Dessverre tror jeg som med mange andre ting at det er lett å bli hekta, spesielt når man ser gode resultater, men jeg må innrømme at jeg er veldig skeptisk til å fylle ansiktet mitt med en gift man fortsatt ikke vet så mye om. I tillegg til signalene dette sender til datteren min og andre unge jenter, noe jeg har skrevet om før HER.

Men det betyr ikke at jeg også ikke er forfengelig. Spesielt i en bransje som denne og når man hele tiden skal ta bilder av seg selv i alle mulige vinkler. Men det værste med sinnarynken er at den lett gir meg hodepine. Med en mamma som har hatt migrene i alle år, vet jeg hvor tøft det kan være med mye hodepine. Jeg har arvet lite, men opplever ofte spenningshodepine eller hodepine som reaksjon på stress, mat og vin.

For en stund tilbake så begynte jeg med akupunktur mot uren hud. Det er jo helt utrolig at man skal slite med dette i voksen alder, men det kommer og går. For det meste er huden fin, men jeg får innimellom anfall og da har jeg fått god hjelp med akupunktur hos Klinikk Fjeld. I tillegg begynte Vibeke Fjeld å sette nåler i sinnarynken hver gang jeg var der, for å se om det kunne hjelpe både på hodepinen og for å se om den ble litt mindre sjenerende. I tillegg setter hun i linjene rundt munnen.

IMG_1692b

Etter et par uker kan jeg si at frekvensen på hodepinen har blitt mye mindre og jeg synes man ser forskjell på sinnarynken. Den er jo der, men er mindre fremtredende og huden glattere (det tilskriver jeg også gode hudpleierutiner). Jeg velger mye heller kosmetisk akupunktur over Botox.

IMG_1694b

Hva er så kosmetisk akupunktur?

– Kosmetisk akupunktur er et godt alternativ for kvinner som ikke vil ha botox, injeksjoner eller ansiktsløft. Kosmetisk akupunktur handler like mye om hvordan kroppen har det inni og at dette gjenspeiler seg i det ytre. Behandlingen glatter ut fine rynker og reduserer de dypeste linjene. I tillegg skal den redusere poser under øynene og få annen ekstrahud i ansiktet til å trekke seg sammen, sier Vibeke Fjeld.

Når nålene, ofte mellom 30 og 40 av dem blir satt i ansiktet og andre steder i kroppen, vil produksjonen av kollagen og elastin stimuleres. I en studie i The Journal of Clinical Acupuncture sier 90 prosent av de som behandles med kosmetisk akupunktur at de har en merkbar forbedring.

Hva kan kosmetisk akupunktur hjelpe mot?

– Det er ganske mye. Fjerne fine linjer og reduksjon av dypere linjer, huden blir jevnere og glattere, oppstramming av tunge partier, bedring av uren hud, bedre og jevnere ansiktsfarge.

I tillegg gir kosmetisk akupunktur gir effekter som ikke bare merkes på ansiktet, men også den generelle helsen. Man får bedre fordøyelse, redusert stress, redusert hodepine og bedre immunforsvar. Mange merker også mye bedre energi, sier Vibeke Fjeld.

Hvor ofte bør man ta behandling?

Best resultat av kosmetisk akupunktur får man av 10 behandlinger ukentlig,deretter en behandling hver 3.uke.

Les mer om kosmetisk akupunktur HER.

Silje Pedersen

2 thoughts on “Bli kvitt sinnarynken uten Botox

    1. Ja, er blitt helt fan, synes det fungerer veldig bra!:) Det er veldig mange fine alternativer istedenfor Botox, håper folk kan få øynene opp for de isteden:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *