København på 48 timer

Silje Pedersen, august 17, 2017 8:12 am //

DSC_1270

Det er noe helt spesielt med den danske storbyen om høsten. Jeg bare elsker energien, sitte på utekafe å speide etter stilfulle danske damer som kjører forbi og ikke snakk om shoppingen, den er ofte like om ikke vel så bra som i Paris og London.

Skal du på jentetur eller ta med mannen på en romantisk tur denne høsten? Du kan få til ganske mye på 24 eller 48 timer om du vil, så kjøp flybillett og book deg inn på et deilig hotell, det vil du ikke angre på!

Bo

Jeg har bodd på mange hoteller i København. De fleste er ok, men jeg har selvsagt noen favoritter. Det hotteste akkurat nå er SP 34, så book deg inn der om du er opptatt av slike ting. The Square, Kong Fredrik, Hotel Danmark er tre hoteller som ligger nærme alt og som absolutt kan anbefales. Min personlige favoritt er St. Petri som nå er totaloppusset. Vil du bo lukseriøst og dyrt, er det D’angleterre som gjelder.

Tips: Be om å få rom inn mot bakgården om du er en som sover lett (som meg), det er ganske traffikerte veier utenfor hotellene, det er roligere og hyggeligere. Eller be om et rom høyt oppe, så du hører minimalt av trafikken.

IMG_6412

Spis

Frokost eller luksuslunch? Ta turen til Café Glyptoteket. Fantastisk og inspirerende sted, du vil ikke angre på besøket. Nyt den vakre vinterhagen og slipp skuldrene ned, livet er til for å nytes.

Vegg i vegg med SP34 ligger den populære restauranten Väkst. Jeg spiste der under oppholdet og konseptet er et drivhus gjennom restauranten. Men jeg må innrømme at det ble litt vel rått og smakløst for min del. Når kokkene ikke kan diske opp med et alternativ til gluten på en rett og du kun blir sittende å knaske linser, synes jeg det blir litt vel kjedelig…

En gammel favoritt som jeg aldri går lei og som alltid får et eller to besøk på tur er Café Victor. Bestill Carpacchio om du liker, kjøttet smelter i munnen og jeg lover deg at retten er verdt hver eneste krone. Like populært her på dagen som om kvelden, om kvelden løftes stemningen til nye høyder. Her har jeg hatt mang en morsom aften. Absolutt å anbefale en kveld i København.

Italiensk aften? Da bestiller du bord på Fiat. De kan sine saker og er du glutenallergiker som meg, så får du alltid et godt alternativ. Nam, nam, kjenner jeg allerede får vann i munnen.
Skulle du være ute på tur på dagen er det like bra til lunch som middag. Men ikke fall for fristelsen til å sette deg ned på restauranten ved siden av i god tro om at den er like bra.

IMG_6437

Geist er en av de som ikke lever opp til forventningene eller hype og servicen er latterlig. Sjelden har jeg følt meg dårligere behandlet enn her nå å sist tur, overpriset og smakløs mat. Styr unna!

Hotel Europa ligger midt i smørøyet ved Strøget og Illum og serverer deilig mat, spesielt lunch. Er du ute en ettermiddag anbefaler jeg en aperol spritz og people-watching på sitt beste.

Kjapp lunch? København bugner av sunne og gode alternativer, selv for deg med glutenallergi og det elsker jeg. 42RAW er en sunn og deilig favoritt og har de beste smothiene.

IMG_6494

Shopping

Hvor skal man starte? I København er det mye å velge mellom. Alt fra vintageshopping til de mest lukseriøse butikkene som Louis Vuitton, Valentino. Prada og Gucci ligger på rekke og rad. I tillegg er det de danske merkene som Ganni, By Malene Birger, Munthe osv. som alle byr på kvalitetsklær. Mye ligger sentrert rundt Strøget. Hos Kassandra finner jeg alltid noe fint og er du heldig å komme når de har salg, ja da tror jeg ganske garantert du drar hjem lykkelig. Hos & Other Stories finner du masse fint som du ikke får tak i Norge. Holly Golightly er også verdt et besøk om du er på jakt etter en ny designerveske eller et par sko.

Spare penger, miljø eller på jakt etter et superkupp? I Studiestrædet finner du en god del vintagebutikker, mens rett ovenfor Illum finner du min vintagefavoritt Magnolia 2nd vintage. Her er jeg alltid innom for å se etter designerklær, vesker og annet tilbehør til en rimelig penge. Chanel, YSL, Dior, Fendi, Isabel Marant, Balenciaga, de har det meste. Akkurat nå kan du se etter silkeskjerf med Dior-logo, Dior og Fendi-vesker eller brukt Balenciaga. Chanel er selvsagt alltid en god investering. Luxury Vintage er en annen favoritt-den ligger rett ovenfor Café Victor.

Illum har også mye bra, spesielt skoavdelingen og den nye veskedelen i første etasje er verdt et besøk. Eataly Pizza i kjelleren er perfekt for en kjapp matbit, nydelig mat og god service.

Utforsk! På denne turen havnet vi i et område jeg aldri har vært før. Det vil si jeg har vært i Christianshavn, men ikke i Sankt Anne Gade. Herlig liten perle med masse fine kafeer og restauranter.

Jeg er ofte 2-4 ganger i året i København, men synes det alltid kommer nye butikker for hver gang jeg er på besøk. Tips gjerne om andre til hverandre om dere vil dele!

IMG_6479-1