Klar til barnehagestart

Silje Pedersen, august 10, 2017 8:26 am //

IMG_6315b

Vil du vinne et gavekort til 1500 kr?

Denne uken er de fleste tilbake i barnehagen eller starter for første gang. Vi startet i fjor høst og jeg husker det som om det var i går. Det var en blandet affære, ganske emosjonelt men også veldig flott og stort.

Listen på plagg og utstyr mange får utdelt av barnehagen kan være ganske omfattende. Kanskje er du heldig å arve en del, men det ender også ofte opp med at man kjøper en del ting nytt.

Hos Kappahl finner jeg alltid masse fint og ikke minst praktiske plagg til barnehagestart. Akkurat nå har de 3 for 2 på alle barneklær, så det er mulig å få mye for pengene, enten du skal ha til gutt eller jente!

Jeg er en stor fan av Newbie og synes både mønster, design og plagg er veldig fine. Løse kjoler og tights er en vinner hos Ella Victoria og hun har de gjerne på i barnehagen. Hun synes også det er veldig gøy å matche litt og det synes jeg også! Plaggene kan brukes både til pent og i barnehagen, jeg liker at fargene er såpass duse og mye unisex at man kan mikse og matche om hverandre. Lilla er en deilig høstfarge som man lett spriter opp med hvitt, rosa eller blått. Mørke farger tåler litt mer lek og herjing enn de duse nyansene. Kjolen finner du HER.

IMG_6229b

Denne gangen var det sekken og kjolen som var mest populært. Sekken måtte vises frem til alle og kom nesten ikke av på hele dagen!

Regntøy og vinterdress

Et av de første tipsene jeg fikk var å ha doble sett med regntøy og gummistøvler, et i barnehagen og et hjemme. Veldig smart om man har mulighet, men det kan selvsagt fort bli dyrt. Mange klarer seg fint med ett, eller så kan man også kjøpe et på salg eller brukt for å spare litt penger. Kaxs-produktene fra KappAhl synes jeg er helt geniale og de er veldig slitesterke. Kaxs regntøy fikk best i test i mai-utgaven av Foreldre & Barn i 2017. Der het det: Vanntett, best slitestyrke og svært god slitestyrke, terningkast 6!

IMG_6179b

Etterhvert er det også nødvendig med en vannavstøtende og vindtett vinterdress. Kappahl har en vind-og vanntett funksjonskjeledress i slitesterkt materiale som puster.

IMG_6429b

Allværsjakke

Overgangen mellom sommer og høst går fort og allerede nå er det gull med en jakke som tåler litt regn og kjøligere dager. Kaxs Proxtec plaggene fra Kappahl er blant annet vanntette, har tapede sømmer, er vindtette, sikre og funksjonelle. Den rosa allværsjakken er Ella Victoria sin favoritt fra ifjor, den holder en god stund i høst med ull eller fleece under. Jeg er også veldig glad for at den har refleks på ermene, så hun synes når det blir mørkere.

Slitesterke og myke bukser

Olabukser med stretch og andre bukser som tåler litt, men som samtidig lar mini får lov til å bevege seg fritt og uhemmet rundt i lek er gode kjøp. Tenk alltid komfort over stil til barnehagen. Denim, olivengrønt og lilla er kjempefine høstfarger. Topper og gensere er også selvsagte kjøp. Får Ella Victoria velge, så blir det selvsagt noe morsomt på plaggene, denne jeansen med katteøyne falt helt i smak.

IMG_6178b

Ull er gull

Tynn ull holder varmen når dagene blir kjøligere. Jeg er også fan av fleece og bruker det gjerne under allværsjakker eller regntøy. Kappahl har også faktisk en regnbukse som kommer med fleece, den er varm og god og kan brukes lenge.

Nok skift

Det er viktig å holde barna både tørre og varme, og derfor er det smart å ha godt med skift i barnehagen. Lek og aktivitet krever behagelige plagg som er slitesterke, men her bruker jeg litt om hverandre. Ella Victoria er såpass stor nå at hun bestemmer en del av plaggene hun vil ha på selv.

Ingen løse tråder

Jeg er så heldig å ha flere barnehageansatte som venner og har fått litt inside-tips fra de også. Det beste tipset er det som det er lett å ta for gitt, nettopp at man dropper alle løse tråder som barnet kan henge seg opp i. Jeg vet mange vet dette, men det er lett å glemme.

Annet utstyr

Gummistøvler, forskjellige typer sko, pose til vogn, vanter, luer, hals og votter. Det er uten tvil en god del tilbehør barnet trenger i barnehagen. Matboks, drikkeflaske, sekk og selvsagt er det lurt å merke alt med navnelapper med navn og adresse.

IMG_6185b

I samarbeid med Kappahl deler jeg ut et gavekort til to heldige vinnere til en verdi av 1500 kr! Det kommer du langt med når de har så mange gode tilbud. Du deltar ved å enten legge igjen en kommentar her eller på Facebook. Del gjerne med en du tenker kunne like seg å vinne.

Spørsmålet mitt til deg er: Hva kjøper du til barnehagestart og hva er ditt beste tips til oppstarten?