Jenta som sluttet å snakke

Jenta som sluttet å snakke

IMG_1319b

Det å kunne sette seg ned med en god bok eller et magasin har blitt litt luksus i hverdagen eller helgen. Jeg har alltid vært en lesehest og kunne dra igjennom flere bøker i uken før vi fikk barn. Nå er det sjeldnere, men jeg setter nok også ekstra pris på de små stundene når jeg ligger å leser på sengekanten eller mens tulla tar seg en liten hvil i helgene.

7516824816__MG_8742

Akkurat nå er jeg dypt inne i kriminalboken til Trude Teige Jenta som sluttet å snakke. Handlingen er drivende og så spennende at den er veldig vanskelig å legge fra seg. Jeg liker spesielt føljetonger der vi blir litt bedre kjent med hovedpersonene i hver bok og journalisten Kajsa Coren har jeg fått skikkelig sansen for. Sterk og sårbar, nybakt mamma med en mann som har vært utsatt for en ulykke. Her er det mange mellomenneskelige forhold å kjenne seg igjen i.

I denne boken blir en kvinne blir funnet drept i sin egen stue i den idylliske kystbygda Losvika og Coren begynner å grave i fortiden til offeret. Kvinnen er datteren til en predikant som ble funnet drept i det samme huset ett år tidligere. Drapet er ikke blitt oppklart, og folk i bygda er redde for at det går en drapsmann løs.  Mange hemmeligheter og kanskje så offeret noe hun ikke skulle se? Så forsvinner enda en ung jente og frykten er til å føle og ta på. Spennende som bare det, anbefales!

God søndag videre!

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *