Historien bak vesken

Silje Pedersen, april 5, 2016 2:11 pm // ,

IMG_7391

De fleste av mine designvesker holder en helt spesiell historie, enten det var et kupp på ebay, kjøpt på reise i New York, en gave til meg selv for en spesiell jobb eller en arv. De fleste har en sentimental verdi, et minne eller en opplevelse som jeg tenker på hver gang jeg bruker vesken. Bak min røde Chanel skjuler det seg en helt spesiell historie.

Min fantastiske og stilfulle bestemor var en av de som vekket min lidenskap for mote tidlig. Hun var alltid kledd til fingerspissene, og hadde en klassisk men ganske personlig stil. Hun kledde seg mest i farger, og rosa og rødt var blant favorittene. Hun hadde en egen evne til å sette sammen elegante antrekk som fikk folk til å snu seg på gaten.

Vi delte mange gode stunder sammen og hadde heftige diskusjoner om mote. Blant annet syntes hun at jeans med hull var noe skikkelig tøys og siden det var en av 80- og 90-tallets største trender, så forsvarte jeg innbitt mine Levis 501. Jeg kan jeg love deg at diskusjonen gikk livlig oss i mellom, men det var aldri sure miner. Derimot hadde hun mange klare meninger om hvordan man skulle kle seg. Som påståelig tenåring og senere voksen, var jeg ikke alltid like enig. Klassiske plagg i god kvalitet, enkle vesker, perler og lekre brosjer var hennes varemerke.

Dessverre så er hun ikke lenger i blant oss, men minnene fra oppveksten og alle de gode samtalene vil jeg aldri glemme. De siste årene hun var i live, så ga hun alle barnebarna arv som hun håpet vi ville bruke på reise, kunst, kultur eller noe annet som kunne berike livene våre eller holde minner om våre stunder sammen.

Alle barnebarna valgte forskjellige, men jeg endte blant annet opp med å kjøpe denne røde Chanel envelope-vesken på en tur til New York. Da jeg så den var jeg ikke i tvil, det var en veske jeg elsket og som bestemor hadde likt. Hver gang jeg bruker vesken tenker jeg tilbake på min flotte bestemor med et smil om munnen. Vesken kommer en gang i fremtiden til å bli min datters og jeg gleder meg til å fortelle henne gode historier om hennes stilsikre oldemor. Det er sårt å tenke på at de aldri fikk møtes, men forhåpentligvis får Ella Victoria dannet seg et flott bilde av henne gjennom mine minner og historier.

Jeg savner deg hver eneste dag, min flotte, varme og herlige bestemor, Gloria. Du vil alltid holde en helt spesiell plass i mitt hjerte.

P1010466

PS: Skal du kjøpe deg en Chanel-veske? I løpet av uken kommer det et innlegg med tips til hva du bør tenkte på ved kjøp av ny eller vintage Chanel.