Herlig med faste rutiner

Herlig med faste rutiner

IMG_8488

Misforstå meg rett, det er veldig deilig med ferie. Men det er også noe med den litt forutsigbare hverdagen som har sin helt spesielle sjarm.

Om du hadde spurt meg for to år siden, så hadde nok svaret vært helt anderledes. Jeg har alltid vært glad i å ha noen rutiner, men også synes det har vært deilig med mye fleksibilitet. Spesielt siden jeg har reist verden rundt og ofte kunnet bare på flekken. Men etter at vi fikk barn, forandret alt seg. Rutinene er det faste ankeret i hverdagen, det er det som gjør at ting går opp og rundt. Uten faste rutiner blir det lite mat, søvn, grinete barn og mor (pappa tåler litt mer) og generelt ganske dårlig stemning i heimen.

Før kunne jeg sitte opp i de sene nattetimer og se på alle favorittseriene. Nå er jeg heldig om jeg orker en episode før sengetid, som ofte er i 22-tiden. Noen ganger så tenker jeg at vi kanskje har blitt litt kjedelige, men når morgenen starter grytidlig, så er det viktig å ha fått nok søvn og hvile. Jeg har funnet ut at jeg fungerer svært dårlig uten søvn, så da må det prioriteres. Og det er jobare for en periode, ikke sant?

Et av de beste rådene vi fikk på helsestasjonen, var at barn elsker rutiner. Egentlig er det helt innlysende, for de fleste mennesker foretrekker å ha rutiner og vite nogenlunde hva som venter rundt neste hjørne. Selv om vi hatt mange opplevelser (som bla. reise og jetlag) som har satt rutinene tilbake, så har det også hjulpet å holde fast ved de viktigste, spesielt måltider og leggetid for minsten.Vi har prøvd oss litt frem og tilbake, men har funnet ut at 19 er et magisk tall som funker for prinsessen. Vi hadde det fleksibelt en stund før vi var i USA på barselreise, men fant ut at alle tre ble mye lykkeligere av den forutsigbare leggetiden.

Det er så utrolig viktig med den voksentiden på slutten av kvelden, og da blir det et par timer til oss før alle må i seng. Hvilke tips sverger dere til? Legg gjerne igjen kommentar under:)

 

Silje Pedersen

One thought on “Herlig med faste rutiner

  1. Vi tviholder på rutiner. Ser at det fungerer best for våre to jenter 😉 Mor er mye mer fornøyd også da. Mer overskudd til alt som skjer ellers i mammalivet 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *