Helt uimponert

Helt uimponert

D740EB2C-DEF2-41A0-8712-EDEE6EB25B80

Céline har alltid vært et av mine favoritt motehus. Klassisk, elegant og spesielt for den moderne working woman, som ønsker en stilfull garderobe. Selvsagt ligger det meste langt over min prisklasse, men jeg har opp igjennom årene sikret meg noen godbiter på salg, som secondhand og noen klassiske vesker.

De siste ti årene har Phoebe Philo sittet ved roret og jeg kan ikke huske at hun har skuffet ved en eneste visning. Men etter ti år forlot hun sjefsstillingen og med et øyeblikk forandres alt. For nå er det designer Hedi Slimane som regjerer og han har en helt annen visjon.

Mange store motehus har ved anledning hentet inn andre kjente designere for å gjøre en totalomvending på kolleksjoner, look og stil. Det fungerte bra da Hedi Slimane gjorde om på Yves Saint Laurent (selv om jeg selv liker mange av de originale designene mye bedre) for noen år tilbake og samme med da Alessandro Michele tok over hos Gucci. Da Phoebe Philo kom inn som designer hos Céline for ti år siden, la hun jo også om stilen til motehuset.

Det jeg tenker er vanskelig, er når hele visjonen for merket forsvinner eller forandres. For Hedi Slimane har jo ikke bare forandret navnet nå til Celine, han tømmer Instagramkontoen, viste en unisex kolleksjon som var så langt fra hva vi kjenner motehuset som overhodet mulig og en totalrenovering av alle butikker. Kolleksjonen vist i Paris denne helgen var en festkolleksjon på svært unge og veldig tynne modeller som skal appellere til et helt annet publikum enn den voksne kvinne.

Personlig så synes jeg kolleksjonen er altfor lik de han tidligere har vist for Saint Laurent. Her er det ingeting som er nyskapende, men heller bare en gammel 80-talls kopi av noe han allerede har hostet opp. Jeg kommer nok heller til å jakte på gamle Céline skatter enn å bruke pengene på noen nye.Verken vesker, ny logo eller kleskolleksjon har vært noe særlig imponerende så langt…

29EBD3A6-26A7-441A-A57C-A6B22D0F95EB

Bilder fra vår/sommer hos Celine lånt fra HarpersBazaar.com

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *