Har du for høye forventninger?

Har du for høye forventninger?

IMG_7099b

Jeg vet om mange som lett blir skuffet hos frisøren. For et par uker siden leste jeg om en dame som hadde bedt om en “shabby chic” frisyre og ble kjempeskuffet (ikke så rart, det så ikke ut). Men da lurer jeg på hva hun mente da hun ba om den frisyren? Visste hun det selv? Jeg har vanskelig for å tro at hun eller frisøren skjønte hva hun mente. Dessverre så valgte frisøren å klippe i vildens sky og resultatet var deretter. Helt katastrofe. Dama fikk pengene igjen, men selvtilliten var det så som så med tror jeg.

Det er bare å innrømme at hår betyr mye. Det er en del av vår personlighet og identitet, en del av den vi er. For mange betyr det også mye mer, det å miste hår eller oppleve traumatiske opplevelser hos frisøren kan gjøre at man aldri tørr å prøve igjen. Jeg har venninner som ikke har vært hos frisøren på mange år og det med god grunn.

silje3_edited-1

Men det er synd, for det finnes så mange flinke frisører der ute. Etter årevis med prøving og feiling hos utallige frisører, blekeskader i hårbunn og mange tårer, så kan jeg med hånden på hjertet si at jeg har blitt mye bedre til å kommunisere med den jeg går til og snakke oss frem sammen til hvilke resultat jeg ønsker. Det siste året har jeg gått til Hairport på Sandaker hos Neila. Hun er superdyktig både på farge og klipp, og jeg turte faktisk å klippe av 15 cm i høst da jeg ønsket meg en kortere frisyre, da fordi jeg stolte på henne. Hun er også dyktig til å blande farge og jeg mange av dere ønsker å vite fargen, men jeg har spurt og svaret er at det er individuelt hva de bruker. Alt hår er jo forskjellig, så selv om kanskje både du og jeg er blonde, betyr ikke det at fargen blir akkurat den samme. Men hun bruker foliestriper, da synes jeg det også blir mest naturlig. Jeg spør også alltid om litt mer kaldt enn gyllent/gult.

Men har vi for høye forventninger når vi går til frisøren? Forventer du at du kan bli akkurat lik på håret som meg eller en annen, så kan det være lett å bli skuffet. Bare type hår, om det er tynt eller tykt, vil ha stor innvirkning på om du får det samme utfallet på både frisyre og fall. Det er greit å ha i bakhodet når du viser et bilde av en klipp eller farge neste gang du er hos frisøren.

Et lite tips fra meg er å sørge for god kommunikasjon med frisøren din. Vær sikker på at hun/han forstår hva du mener, og spør gjerne en gang for mye enn for lite. Spesielt om det er snakk om store forandringer. Det værste som kan skje for både deg og salongen, er at du forteller til alle dine venner hvor misfornøyd du er, isteden for å ta det opp direkte med frisøren før du går derfra. Husk at de fleste ønsker at du skal bli fornøyd og er villige til å strekke seg langt for dette. Det er ikke gunstig for de at du går hjem misfornøyd og deler det med alle dine bekjente eller på sosiale medier. Det aller beste er jo at du blir fornøyd og deler din positive opplevelse med alle du kjenner. Det er noe av den beste reklamen en frisørsalong kan få!

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *