Grace Kelly

Silje Pedersen, mai 13, 2012 1:00 pm //

20120507-215944.jpg

Jeg kan trygt si at jeg har alltid vært fascinert av filmstjernen som ble prinsesse og hennes fantastiske garderobe. Brudekjolen Grace Kelly bar da hun giftet seg med fyrst Rainier, satte på mange måter standarden for kongelige brudekjoler. I etterkant har mang en prinsesse måtte tåle å få sin brudekjole sammenlignet eller målt opp mot kjolen til den vakre filmstjernen. Grace Kelly var trofast kunde av både Balenciaga og Dior, hadde en personlig sekretær som hjalp henne med innkjøp, men valgte som oftest ut sine egne antrekk. Hun hadde en elegant og klassisk stil som ofte kommer tilbake i motebilde. Denne sommeren kan du blant annet se elementer av stilen i den elegante 50-tallslooken til Prada.

Under turen til Monaco, var jeg så heldig å få en tur til utstillingen More than an Image om prinsesse Grace av Monaco. Utstillingen på Nouveau Musée National de Monaco er et samarbeid mellom studenter fra Central Saint Martins College of Arts and Design og Pringle of Scotland. Utstillingen fokuserer på prinsessens personlige garderobe og hverdagsplagg, med hovedvekt på strikkeplaggene hun brukte under sin karriere som skuespiller og senere prinsesse. Om du skal til Monaco i mai, anbefaler jeg absolutt et besøk hit. Utstillingen går i to omganger, i september er den på igjen, da med enda flere elementer.

Jeg måtte ha med meg et minne fra utstillingen, så boken The Grace Kelly Years Princess of Monaco, ble med meg hjem i bagasjen. En helt fantastisk bok med mange flotte bilder, så nå skal jeg nyte søndagen med en kaffe og bla videre i den inspirerende boken. Ha en fin fin søndag!

Antrekk: Blazer fra Zara, t-skjorte fra Carlings, ballerinas H&M, solbriller og veske fra Céline .

20120511-185514.jpg

En av verdens vakreste brudekjoler.

20120511-185529.jpg

Lekker hvit 50-talls bikini.

20120511-185545.jpg