Gode kveldsrutiner

Silje Pedersen, september 21, 2017 3:56 pm //

IMG_9747-3b

Gode rutiner, har du de? Jeg må innrømme at jeg ikke tror hverdagen hadde gått opp uten rutiner og ritualer her hjemme. Det gjelder både liten og stor. Som småbarnsmamma er jeg helt avhengig av en god kopp kaffe om morgenen, akkurat som jeg gjerne nyter en varm koffeinfri kopp te om kvelden.

Noe av det beste med en god kveldsrutine er å ta av seg «fjeset». Jeg er ikke den som bruker mest sminke i hverdagen, men det første jeg gjør så fort mini er i seng er å fjerne sminken. Det har jeg alltid gjort og det er et deilig rituale for meg. Ofte tar jeg av sminken med et lys på badet mens jeg tapper i badekaret og hører på musikk på radioen. Da blir jeg klar for kvelden og etter dette prøver jeg å holde meg unna sosiale medier. Jeg ser muligens på en serie på HBO, men prøver å legge telefonen fra meg (lettere sagt enn gjort!).

IMG_9746b

Akkurat det med huden er vel jeg nok i overkant opptatt av, jeg synes ikke det er så hyggelig å våkne med store og mørke ringer under øynene, men det skjer av og til. Senest nå når hun lille var febersyk og vi er oppe halve natten. Da setter jeg ekstra pris på å ha gode produkter på baderomshyllen.

Nå har jeg testet Night Time Ritual fra Estée Lauder i over en måned og jeg er strålende fornøyd med resultatet. Jeg synes alle produktene trekker godt inn i huden og spesielt synes jeg at jeg ser forskjell på huden rundt øynene etter å ha brukt den nye Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix hver eneste morgen og kveld. Den har superfuktende hyaluronsyre og jeg synes den hjelper til å dempe hevelser og mørke ringer.

IMG_9748b

Rensen gjør jeg unna med Advanced Night Micro Cleanser Balm. Denne tar du først på huden og masserer inn i huden, deretter tilsetter du vann og fjerner alt sammen. Den tar maskara og alt (ikke vannfast maskara) og er veldig behagelig å bruke. Absolutt en av det beste rensene jeg har prøvd -og jeg har prøvd mange.

Prepping av huden gjør jeg med Micro Essence Treatment Lotion som forbereder huden på hva som kommer videre. Den motvirker tørrhet og gjør huden mottakelig for de neste produktene.

Reparére gjør jeg med klassikeren Advanced Night Repair til huden og Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix rundt øynene. Den har en fin applikator som du lett bruker, teknikken er enkel med tre ganger under øyet, så rundt hele. Se video HER.

IMG_9753-1b

God fukt jeg avslutter hele rutinen med masse fukt i kremen Revitalizing Supreme+ Creme. Etter å ha blitt eldre, så skjønner jeg nå hvor mye mer som kreves for å ta vare på huden og natten er den aller beste tiden, da cellene regeneres og huden er mest mottakelig for å ta til seg fukt og pleie. Man trenger en helt annen krem nå enn da man var yngre.

IMG_9744b

Det med å skape gode kveldsrutiner tror jeg er veldig godt for oss i vår travle hverdag. Jeg ser at datteren min også nyter godt av å vite akkurat hva som skal skje, barne-TV, kveldsmat, tannpuss, lese bok og sang. Da er det også mye koseligere og lettere å legge enn de dagene da alt sklir ut og alle blir overtrøtte.

Jeg tror det er like menneskelig å ha behov for de gode rutiner som det er å ta vare på huden sin. Etter å ha sett et søvnprogram for en måned siden, så kan jeg si at jeg er 100 prosent mer opptatt av å komme meg i seng tidligere enn før. Der fikk man blant annet se hvordan for lite søvn påvirker humør, effektivitet, livskvalitet og huden vår. Både skremmende og opplysende!

IMG_9751b

IMG_9745b

Jeg er så glad for at min mamma var tidlig på og hjalp meg med gode renserutiner da jeg var tenåring, de vanene sitter ennå og jeg er sikker på at det har bidratt til at jeg har fått en fin hud. Jeg håper jeg kan gjøre det samme for Ella Victoria når hun blir eldre, det er en hyggelig tradisjon å føre videre.