Gløgg og pepperkakefest

Gløgg og pepperkakefest

7516764736__MG_0858-1b

I går stod jeg i kø i butikken og skulle som mange andre sikre meg noen julegaver. Køen føltes endeløs, men jeg hadde forberedt meg på det siden det var et bra dagstilbud og svarte på mail mens jeg ventet. Foran meg stod tre damer som høylydt klagde i over femten minutter på hvor forferdelig det var å stå å vente. De stakkars ansatte fikk gjennomgå med tilsnakk og sure blikk, selv om de jobbet så fort de kunne. 7516764736__MG_0841b

Da det ble min tur, passet jeg på å takke ekstra, smile og ønske god jul. Håper at det bidro til en litt hyggeligere stemning. Når jeg opplever slike ting (og det har vært mye i det siste, stakkars de på posten), så lurer jeg litt på, har vi glemt hva julen handler om? Om de gode stundene frem til julaften? Har det bare blitt kjas og mas og viktig å gi hverandre mest mulig gaver? Hvor er medmenneskeligheten og tankene for andre? Det må jeg si at jeg lurer på av og til. 7516764736__MG_0850b

Jeg tenker at førjulstiden handler mye om å være sammen med de du er glad i. Senke skuldrene og inviter på enkel servering. Lag gjerne pepperkaker eller julekaker selv, men ferdigkjøp er også helt ok. Det viktigste er å være sammen. Dekk et fint bord og nyt tiden sammen. En ting jeg liker å gjøre er å invitere venninner eller familie på gløgg og pepperkaker og bare prate sammen mens ungene raser rundt. Eller sitte med et glass musserende, pepperkaker og pakke inn gaver sammen en kveld. Det er hyggelig det! I år skal vi være mest borte, men det blir noen hyggelige stunder her hjemme også. Jeg dekker bordet med vintage champagneglass fått i gave fra en god venninne, telysholdere fra H&M Home, fine servietter og litt julepynt. Med julemusikk på høytaleren og snø ute så kommer godstemningen snikende…

Ønsker dere alle en nydelig helg når den kommer! Husk å stresse ned og pust med magen, jul blir det uansett:)

Silje Pedersen

2 thoughts on “Gløgg og pepperkakefest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *