Gleden over å gi tilbake

Gleden over å gi tilbake

 

81FB5095-F8B8-483F-A403-2D2D2882CE21

Noe av det beste med julen er å gi. Selv ønsker jeg meg ikke så mye, spesielt med tanke på at vi skal flytte i et nytt hus og jeg helst vil rydde opp i alt her hjemme før vi begynner å tenke på det nye. Akkurat nå må jeg si at det jeg ønsker meg mest er tid. Tid til å være sammen med min familie,  med gode venner og tid til trening og avslappning. Tid er en slik ting som man egentlig ikke kan sette noen pris på og som du ofte ikke merker at går forbi…Akkurat nå nyter vi akkurat den tiden sammen på spahotell og skal kose oss med venner og deres barn, kose oss med god mat og drikke✨Det er luksus for meg.

Siden jeg startet opp min egen business for tre år sidenhar det gått bra. Det er ingen piknikk, jeg jobber hardt hver eneste dag. Det er ingen stor trygghet eller forutsigbarhet og det er mange utfordringer. Noen ganger har avtaler og planer gått i vasken, mens andre ganger har det gått min vei. Jeg tror det meste grunner i hardt arbeid. Men jeg er heldig, jeg lever fortsatt av det jeg liker å gjøre. Ikke alle er så heldige.

På mandag ble jeg rørt. Tårene trillet. Jeg tipper du også ble beveget, for det var sterke taler som ble holdt i går. Er du mamma, så tenker jeg det var litt ekstra vondt, det var det i alle fall for meg da Nadia Murad og Denis Mukwege mottok Nobels fredspris i Oslo rådhus mandag for sin kamp mot seksualisert vold brukt som våpen i krig og væpnede konflikter. Talene rørte meg inn i hjerteroten, spesielt ordene til Nadia Murad💗

For ingen barn eller kvinner fortjener den behandlingen og det slår meg enda hvor langt vi er fra både likestilling i deler av verden når voldekt og seksualisering av kvinner og barn blir brukt som terror. Det slår meg hvor heldige vi er her hjemme som pynter til jul oog styrer med julegaver. Vi vet alle at i mange land er det slik at mange bare håper på å ha nok klær til vinteren så de ikke skal fryse.

Julen handler om å gi og jeg er veldig glad i å gi tilbake. Gi tilbake til dere som følger meg på min reise, tilbake til barn i andre land som ikke har de samme forutsetningene som Ella Victoria. I år har jeg bestemt meg for å gi ulike beløp til forskjellige organisasjoner. Jeg er fadder for Røde Kors, men også Redd Barna har en veldig fin kampanje gående. Målet er å varme 75.000 barn før jul. Det vil jeg også være med å bidra til.  Trykk HER for å lese mer. Jeg vil også bidra til Kirkens Nødhjelp, da de har så mange fine gaver som Forandrer Verden

En venninne spurte meg en dag i forrige uke da jeg sa at jeg skulle donere penger: Men hjelper det noe? Jeg vet ikke garantert det, men jeg velger å tro det. Jeg velger å tro at vi alle kan gjøre noe. At vi alle kan hjelpe litt. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen. Det holder jeg fast ved. Håpet er at noen barn og voksne har det bedre med våre bidrag. Og håp, det er vel det julen handler om?❤️

Gratulerer til Wenche Johnsen73 med gavekort på 1000 fra Shooz.no! Jeg sender mail:)

Ønsker dere alle en nydelig dag fra Gøteborg, følg med gjerne på Instagram @motesilje

Og flere innlegg med gavedryss er på vei✨✨

 

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *