Gjør livet litt enklere for deg selv

Gjør livet litt enklere for deg selv

  6C437820-0709-4D1F-A2AD-447825517678

Livet består av mange valg. Noen ganger kanskje litt vel mange. Av og til så kommer vi til et punkt der vi ikke lenger orker å ta valgene og da er vi ute å kjøre. Nettopp derfor er det så viktig å ha gode rutiner i hverdagen. Dette gjelder alt fra garderoben til middagsplanlegging, vask, kjøring, handling, henting og organisering. Om du vet hvordan uken din ser ut, så er det lettere å ha overblikk og vite nøyaktig hva som må gjøres hver dag uten for mye innsats. Jeg har ganske godt overblikk over garderoben og kan lett finne noe å ha på meg, eller komme på nye fargekombinasjoner og ideer.

Når det gjelder matlaging er jeg dessverre ikke den aller beste. Siden mannen min jobber sene kvelder 2-4 kvelder i uken, så er det ikke alltid like enkelt å være kreativ på matlagingsfronten. Mannen min elsker å lage mat, mens jeg synes det er et lite slit. Jeg vil at vi skal spise sunt, så dermed vil jeg lage det selv på tross av at jeg ikke synes det er så spennende. Ofte blir det til at jeg lager de samme rettene om og om igjen, da smaksløkene til datteren min ikke er helt utviklet til de aller mest spennende middagene.

Dessutten vil jeg at hun skal få i seg masse ferske grønnsaker som hun faktisk elsker (!). Jeg vet selv at livet blir lettere om vi planlegger hele uken med middager, men dette synes jeg ikke alltid er like enkelt. Om vi har rester som jeg fryser ned og vet akkurat hva vi har i fryseren og kjøleskapet er det jo så mye lettere.

Er ikke det litt samme som med garderoben? For med en gang jeg vet at jeg “mangler” noe i garderoben så prioriterer jeg å kjøpe det om det så være et par nye jeans, en blazer eller et par sko. Jeg venter jo aldri med å kjøpe dette, så hvorfor er det så vanskelig med maten? Jeg har alltid vært en kreativ person, men maten den liker jeg å få servert. Og jeg er heldig som har en mann som liker å lage mat. Skal jeg lage maten, så vil jeg helst at det skal gå fort. I det siste har jeg fått litt dilla på varme supper (sikkert været), men det er ikke datteren min spesielt glad i. Løsningen ble å lage en stor gryte med suppe, dele den opp i porsjoner som lett kan varmes opp til meg. Da får hun noe annet, men jeg tilsetter de samme grønnsakene, poteter og eventuelt kjøtt/fisk i suppen som til hennes rett. Da blir vi begge lykkelige. 6A143376-DE24-4172-A1EA-E797B018BD6C

Kanskje tullete å spise forskjellig, men jeg synes det er ok. Jeg leste faktisk på en annen blogg om en som lager 2-3 sauser som utgangspunkt på søndag kveld som hun fryser ned. Deretter bestemmer hun litt som uken kommer hvordan hun legger opp middagene. Det er et annet tips jeg garantert skal prøve. I det siste har jeg også erstattet en del kjøtt med bønner, både for variasjon, miljø og sunnhet. Bønner er vel så godt og en enkel fiks å ha i salat, istedenfor kjøttdeig osv. men som gir mye protein.

Det var en stund jeg var veldig flink til å bestille hjem varer, så kanskje jeg skal begynne med dette igjen. Det føles som å det hjelper både på økonomien og med planleggingen for da må man jo bestemme måltidene på forhånd. Har dere noen gode tips til hverdagsmiddagene?

Foto 1 fra Sex and the City/HBO/Foto 2 lånt av Minimalistbaker.com (denne gresskarsuppen skal garantert prøves).

Silje Pedersen

2 thoughts on “Gjør livet litt enklere for deg selv

  1. Jeg er også glad i å lage mat, men hverdagsmiddagene skal jo helst være både sunne, rimelige og lettlagede – det synes jeg også er en utfordring! Det jeg har gjort, er å lage meg en liten oppskriftsamling med hverdagsfavoritter, og så rullerer jeg disse. På den måten har jeg et begrenset antall retter å forholde meg til, samtidig som vi får variasjon. Oppskriftene er omtrent likt fordelt mellom vegetar, fisk og kylling, og så har jeg etpar retter med kjøttdeig i bakhånd når kjæresten blir “kjøttsnål” 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *