Gjør et kupp på loppis

Gjør et kupp på loppis
SiljeStreetstyle_1__20_edited-1
Et godt bruktkjøp: Vintage Levis olajakke fra Velouria Vintage.

Da er sesongen i gang igjen! Er du en av de som gleder deg til å stå opp grytidlig i helgene fremover og gå på loppisjakt? Lete rundt i kasser med søppel og mye rart i håp om å finne den fine skatten som kan forandre garderoben eller hjemmet ditt? Jeg elsker å gå på skattejakt og nå er det ennå mer morsomt når Ella Victoria er med på moroa. Hun synes det er kjempegøy å se på alle de forskjellige tingene og jeg tenker det er en fin ting å gjøre sammen. Jeg håper å kunne videreformidle min kunnskap og tanker om gjenbruk. Vi er veldig bevisste på at hun skal skjønne at leker ikke bare må være nye eller at hun skal få noe hver gang vi er i butikken. Jeg tror at jo tidligere man starter med denne tankegangen, jo lettere er det for barna og få forståelse.

Det er litt vanskeligere enn tidligere å gjøre et kupp på loppemarked, men det er fremdeles mulig. Selv bruker jeg nok mest tid på interiør, glass og bøker (elsker å kuppe 10-12 bøker for en liten slikk) og selvsagt alltid en tur innom klesavdelingen og leker! Det er ingen tvil om at skattejakten har forandret seg de siste årene. Når jeg husker tilbake på alle de kuppene jeg gjorde de første årene jeg løp rundt, så går det jo ikke an å sammenlignes med dagens loppemarkeder. Nå er de fleste foreldre eksperter på både Dior, YSL og Mulberry og ramser opp verdien på designervarer. Det var ikke tilfelle i “gamle” dager. Da kunne man lett gjøre et kupp på designervintage. Jeg har trålet Oslo, Akershus, Paris, London, Italia, Brooklyn og Los Angeles etter de beste kuppene, så vil påstå at jeg er vel bevandret i loppisverden. Er jeg ute på reise, så finner jeg garantert et marked. Min mann pleier å spøke om at jeg må ha en sporingsnese, for selv om vi er på ferie så dukker det alltid opp noe “jeg bare må innom”

Mine tips:

Ta med deg et eget handlnett. Ofte blir de tomme for poser.

Møt enten opp veldig tidlig eller sent på dagen. Tidlig om du er på jakt etter noe helt spesielt for de beste skattene går først! Men er du bare ute for å titte, så kan man gjør mange superkupp før de stenger siste dagen. Da gjelder det å ha is i magen!

Ha fokus. Lag en liste med det du ser for deg. Er du på jakt etter kaffesett eller vaser, så ikke la deg friste av alt annet krimskrams. Sett av godt med tid. Det nytter ikke å stresse på loppemarked.

Ha et åpent sinn. Loppemarked er stedet der du kan finne ALT. Og kanskje noe helt spesielt du ikke visste at du ønsket deg?

Cash is king. Ha med deg godt med kontanter eller vit at det er en minibank i nærheten. Jeg tar alltid ut litt penger.

Garderobekupp. Denne våren er det sterke farger som gjelder. Se etter blazere, kjoler, topper og skjørt i sterke farger og mønstre. Kanskje får du nesten hele vårgarderoben til en hundrelapp? Husk at mange gir poserabatt utpå dagen der du kan fylle opp poser med klær for en gitt sum. P

rutt med måte. Husk at korpset skal tjene penger og at det går til en god sak. Selvsagt er det lov å prutte, men jeg gir gladelig noen ekstra kroner den dagen.

Link til liste over Loppemarkeder HER.

Jeg er uten tvil en treasure hunter, det er få ting jeg liker så godt som å gjøre et superkupp. Eller kanskje liker jeg bedre å fortelle historien om jakten etterpå? Det gjelder egentlig uansett om det er salg, loppis eller vintage. Jeg sluker de fleste TV-programmene om skatteleting og oppussing der funnene er mange, men også ganske så tvilsomme. Jeg ler så jeg griner hjemme på sofaen av noen av de latterlige kjøpene og tenker gjerne tilbake på noen av mine bomkjøp som fortsatt står å støver nede i kjelleren. Men jeg lar meg også inspirere av alle de tingene man tror er utdatert eller ødelagt, helt til noen svinger med malingkosten eller skrutrekkeren og utfallet blir helt fantastisk.

Men du kan fortsatt gjøre noen gode kjøp. Er du på jakt etter vårens trender på budsjett, så er loppemarked stedet for deg. Se etter bomberjakke, balzere, denimjakke, Levis 501 eller søte blomstrete vintagekjoler. Gamle Levis-jeans eller jakker er alltid et godt kjøp og denne våren skal du klippe av buksene nederst så de får de rette slitte frynsene (etter en omgang i vaskemaskinen). Blomsterkjoler er en evig sommerfavoritt og man kan ofte finne fine varianter fra 50, 60 og 70-tallet på loppis. 70-tallet er igjen stort denne sesongen, så semsket skinn, denim, heklede jakker og kjoler er bare noe av det du kan lete etter. Noe av det beste ved loppis er selve jakten, noen ganger går du hjem med drømmekjøpet, andre ganger ikke. Tålmodighet er gull, noen ganger kan det ta lang tid å finne de beste skattene, men så blir de også kanskje snakkisen du forteller overr drinkene med jentene i lang tid fremover. Og husk, handler du på loppemarked så sparer du miljøet og er med på å sørge for gjenbruk. Plaggene du finner er ofte unike og du støtter en god sak. Vinn-vinn spør du meg. Sees vi?

 

Foto: Sara Johannessen

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *