Kle deg flott i bryllup

Silje Pedersen, april 20, 2012 6:17 pm //

Denne helgen skal vi feire gode venner og dele deres store dag i et fantastisk bryllup! Gleder meg virkelig til i morgen, synes det er noe helt spesielt med bryllup og tenker ofte tilbake på min egen store dag, som nå er nesten fem år siden. Det å være gjest i et bryllup kan by på mye hodebry i forhold til klesvalg, men en pen kjole eller et todelt sett/drakt er nesten alltid riktig. Husk at mye av kodingen til et vellykket antrekk ligger i invitasjonen.

Galla, smoking, mørk dress, pent eller hagebryllup, gir klare indikasjoner på hva som er stemningen for det enkelte bryllupet. Galla viser til lange kjoler eller todelte plagg med tilhørende hansker og livkjole for mennene. Bunad er er festantrekk som kan bæres uansett hva det står på invitasjonen. Står det smoking, bør mennene bære smoking i svart eller mørkeblått, kun lyse dress om det er på sommeren, kvinnene kan enten bære lange eller korte kjoler (kjolene bør helst gå til over kneet). Om det står mørk dress, så skal mannen kle seg i akkurat det, mens kvinnene både kan ha korte eller lengre kjoler, altså lignende smokingdresskoden, men litt mindre pyntet.

Per i dag så finnes det ingen definisjon på pent antrekk, men de fleste har en oppfatning av at de skal kle seg penere til et bryllup enn til en vanlig fest. Mange ser det som en kvale eller en utfordring, men hvorfor ikke ta det for det det er? En fantastisk anledning tl å feire brudeparet ved å kle seg i noen av sine beste klær! Unngå for all del helhvitt, la bruden stå for det alene. Svart og rødt er også farger som skal brukes med omhu. Jeg vet mange liker å ty til «den lille sorte», men hvorfor ikke gå for en kjole i mørkeblått isteden? Like flott og mer kledelig for mange. Rødt er en omdiskutert farge, her det mange myter som regjerer. Men i dag er nok mange av de gamle reglene slakkere og mindre rigide enn tidligere. For min del, så synes jeg det er greit å la en så oppsiktsvekkende farge ligge, det er tross alt bruden som skal stå i sentrum. Uansett, ikke lås deg fast i reglene, men la de fungerer som en pekepinne på antrekket, så er du garantert suksess. Hva synes dere om en kjoleguide til bryllup på bloggen?

Antrekk: Grå todelt kjole fra H&M Concious Collection, tribute sandaler fra YSL, vintagearmbånd fra ebay (kupp til 100-lappen), veske fra Mulberry.