Kle deg flott i bryllup

Kle deg flott i bryllup

Denne helgen skal vi feire gode venner og dele deres store dag i et fantastisk bryllup! Gleder meg virkelig til i morgen, synes det er noe helt spesielt med bryllup og tenker ofte tilbake på min egen store dag, som nå er nesten fem år siden. Det å være gjest i et bryllup kan by på mye hodebry i forhold til klesvalg, men en pen kjole eller et todelt sett/drakt er nesten alltid riktig. Husk at mye av kodingen til et vellykket antrekk ligger i invitasjonen.

Galla, smoking, mørk dress, pent eller hagebryllup, gir klare indikasjoner på hva som er stemningen for det enkelte bryllupet. Galla viser til lange kjoler eller todelte plagg med tilhørende hansker og livkjole for mennene. Bunad er er festantrekk som kan bæres uansett hva det står på invitasjonen. Står det smoking, bør mennene bære smoking i svart eller mørkeblått, kun lyse dress om det er på sommeren, kvinnene kan enten bære lange eller korte kjoler (kjolene bør helst gå til over kneet). Om det står mørk dress, så skal mannen kle seg i akkurat det, mens kvinnene både kan ha korte eller lengre kjoler, altså lignende smokingdresskoden, men litt mindre pyntet.

Per i dag så finnes det ingen definisjon på pent antrekk, men de fleste har en oppfatning av at de skal kle seg penere til et bryllup enn til en vanlig fest. Mange ser det som en kvale eller en utfordring, men hvorfor ikke ta det for det det er? En fantastisk anledning tl å feire brudeparet ved å kle seg i noen av sine beste klær! Unngå for all del helhvitt, la bruden stå for det alene. Svart og rødt er også farger som skal brukes med omhu. Jeg vet mange liker å ty til “den lille sorte”, men hvorfor ikke gå for en kjole i mørkeblått isteden? Like flott og mer kledelig for mange. Rødt er en omdiskutert farge, her det mange myter som regjerer. Men i dag er nok mange av de gamle reglene slakkere og mindre rigide enn tidligere. For min del, så synes jeg det er greit å la en så oppsiktsvekkende farge ligge, det er tross alt bruden som skal stå i sentrum. Uansett, ikke lås deg fast i reglene, men la de fungerer som en pekepinne på antrekket, så er du garantert suksess. Hva synes dere om en kjoleguide til bryllup på bloggen?

Antrekk: Grå todelt kjole fra H&M Concious Collection, tribute sandaler fra YSL, vintagearmbånd fra ebay (kupp til 100-lappen), veske fra Mulberry.

Silje Pedersen

7 thoughts on “Kle deg flott i bryllup

 1. JAAAAAAAAA 🙂 Blir veldig glad for en kjoleguide til bryllup!!! Skal selv i bryllup i juni,og syns det er vanskelig å finne “den rette” kjolen! Mørk dress er kleskoden;lang kjole kler jeg ikke så godt, så jeg ser etter en kjole som går til kneet, med klassisk snitt, uten at den blir for kjedelig… Har ( delvis ) bestemt meg for farge da ihvertfall :)Antrekket du har valgt er kjempefint, håper du legger ut bilde :)Ha en fin-fin dag imorgen!

 2. JA TAKK!!!!

  Skal i 3 bryllup i sommer og blir virkelig kjempeglad for kjoleguide!

  Kos deg i bryllup!

 3. Og de skoene der – fantastiske!! Hvordan er de å gå i? Er det den høye eller lave utgaven og er fargen gull eller gull/sølv?
  Har så lyst til å investere i et par fine sandaler som kan passe til ulike kjoler jeg har… Hvor har du kjøpt disse?

 4. Jaa! Jeg skal selv i brullyp i juli i sommer, men det stod ingenting om antrekk på invitasjonen. Men ettersom det er varmt, er det ikke alt som passer.

 5. Å ja. Vil gjerne ha tips om bryllupsantrekk. Jeg skal i bryllup i august og har bare fått beskjed om at det skal være fint antrekk, så da står en vel ganske fritt. Jeg lurer på om naturhvit er “ulovlig” uansett om kjolen er kort og ikke brudete i det hele tatt?

 6. Hei Britt! YSL-skoene er kjøpt i NY, men du kan bestille de på nett eller mulig de har de hos Kamikaze i bogstadveien. Det er den høyeste utgaven, 12 cm. Sjekk YSL-siden her, http://www.ysl.com/en_US/shop-products/Women/Shoes/Sandals/ysl-tribute-high-heel-sandal-in-gold-metallic-leather_803211253.html?recref=#!{%22products%22:{%22193098BF10G%22:{%22size%22:%2234%22,%22color%22:%229747%22}}} Veldig fornøyd med mine, skulle gjerne hatt disse i flere farger, men gull passer til alt. Platåen oppveier for de høye hælene, så disse har sett mange timer på dansegulvet! Hilsen Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *