Gaver med mening

mammahjertet

Det er ikke til å stikke under en stol at noen gaver betyr mer enn andre. Ettersom jeg har blitt eldre og mamma, setter jeg nok enda mer pris på gaver som det ligger litt ekstra tanke bak. Hjemmelagde gaver som kaker, strikket eller tovet til enten meg eller mini er skikkelig stas, samt en god bok jeg kan nyte i romjulen.

Praktiske ting som jeg ikke har tenkt på selv er også kjærkommet og selvsagt er det hyggelig med andre gaver også, men jeg har ikke de samme forventingene nå som tidligere. Det er ganske deilig. For meg handler ikke julen om gaver, men om menneskene og tiden vi er sammen. Gavene er bare en liten ekstra bonus.

I denne siste uken før jul da de aller fleste av oss handler julegaver for svimlende summer, tenker jeg litt ekstra på de som ikke har det slik. For meg er det viktig å bruke en del av juletiden på å gi tilbake. Det å gjøre noen glade med et måltid, et varmt teppe eller en trygg start på livet føles meningsfylt. Det er jo slik at vi ikke kan hjelpe alle, men vi kan hjelpe noen. Det holder jeg fast meg og støtter meg til hver gang jeg ser saker som får mammahjertet til å briste. rødekors

På lørdag ble vi faddere under juleaksjonen med Røde Kors og jeg gleder meg til å følge opp dette. På Røde Kors sine sider kan du også kjøpe Gaver med Mening. Jeg printer de ut og legger de som julekort til de aller nærmeste, så vet de at de er med å støtter. Min erfaring er at de aller fleste synes dette er svært hyggelig.

Kirkens Nødhjep så kan du også kjøpe digitale julegaver helt frem til julaften. Rent vann, skolesekk, geit eller en grønnsakshager er med på å forandre verden til et litt bedre sted for noen i nød. Smykket på det øverste bildet er en gave med mening som jeg virkelig hadde lyst på, men som er utsolgt. Mammahjertet kommer inn igjen etter jul, men i mellomtiden er det mange andre meningsfulle gaver du kan kjøpe.

Har du også ganske mange barn du skal kjøpe julegaver til?

Da vil jeg tipse deg om følgende: Barnas Fretex åpnet lørdag 2. desember, en tom lekebutikk på EGER i Oslo. Butikken var tom fordi foreldre og barn skal kunne gi bort leker som ikke blir brukt lenger, og én uke senere – lørdag 9. desember, åpnet butikken for salg av brukte leker. Kjøpene gjennomføres med Vipps. Men du må ikke hit, også i lokale Fretex-butikker vil det være mulighet til både å gi leker til lekebutikken, og å kjøpe brukte, nye leker. Barnas Fretex ligger i andre etasje på EGER, men man kan levere og kjøpe brukte leker i utvalgte Fretex butikker i samme periode. Kom og gi leker fra 2. desember til 23. desember Kom og kjøp leker fra 9. desember til 23. Desember

Stikk også gjerne innom Redd Barnas Julebutikk. Grønnergata 1B. En anderledes pop-up julebutikk der du kan kjøpe en rød kleshenger som gir sårbare barn varme og trygghet denne julen.

Ha en fin onsdag og pust med magen, snart jul nå dere!

Foto: Kirkens Bymisjon og Røde Kors

Silje Pedersen

6 thoughts on “Gaver med mening

  1. Det er ikke så mye som skal til for å hjelpe noen som ikke er like heldig som en selv. Jeg er Røde Kors fadder for barn i Norge hele året. Jeg støtter en som bor på gata med to middager før jul gjennom Kirkens bymisjon og så har jeg kjøpt gave til et barn gjennom et prosjekt som Blå Kors har her i byen. Jeg håper at mottakerene kan få en litt bedre jul ♥️♥️♥️

    1. Så flott å høre! Vi har også gitt middager, det er også en veldig hyggelig ting å gjøre. Gjennom VG og KK har jeg i alle år oppfordret, samlet inn og støttet Fattighuset, de gjør en fantastisk jobb. Jeg er sikker på at det er mange som får en litt bedre jul, når vi alle bidrar litt>3 God jul til deg og dine!

  2. Vi trenger slike påminnelser. Her ble det kjøpt geit og skolesekk.
    Riktig god jul, Silje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *