Fire ord som forandret dagen min

Silje Pedersen, april 19, 2017 12:54 pm //

IMG_9473b

I dag morges var dagen. Jeg har ventet og håpet, men tar ingenting som en selvfølge. Det gjør jeg faktisk med få ting i livet. Er det noe jeg er flink til, så må det være å glede meg over de små tingene, enten det er en kaffekopp i solen, leke i bassenget eller på lekeplassen med datteren min mens hun ler av fryd eller å lande en spennende jobb. Når da overraskelsen kommer helt uventet og spontant, så er den så utrolig vakker og enestående. Den gjør dagen.

«Jeg elsker deg, mamma», sa Ella Victoria for første gang i dag. Små fire ord som kan smelte hjertet ditt på et øyeblikk. Ord som gjør at jeg for alltid vil huske denne morgenen med smil rundt munnen. Det var en stund da jeg trodde at jeg ikke skulle få oppleve gleden av å ha barn, at jeg aldri trodde disse minnene skulle bli mine. Kanskje er det nettopp derfor jeg setter så ekstra pris på de små øyeblikkene som er livet.

Jeg tror det sikkert går en stund til før Ella Victoria skjønner hva «jeg elsker deg» helt betyr, men enn så lenge nyter jeg bare ordene og at hun ga meg og den gode klemmen før hun løp avsted til barnehagen. Livet består av mange øyeblikk og dette er helt klart en av de som man husker godt. Graviditeten, fødselen og de første månedene dominerte lenge alle de største øyeblikkene, men nå er vi inne i en annen fase hvor språket, kommunikasjon og viljestyrken står sterkt.

Hun er ikke lenger en baby, men en liten jente som vet akkurat hva hun vil. Det er litt sårt å se hvor fort det går, samtidig så synes jeg hver tid har sin sjarm. Å få oppleve denne reisen er noe av det største i livet, i alle fall for meg. Har du opplevd det samme så husker du også sikkert denne dagen, og at det var et følsomt og flott øyeblikk.

Effekten hun har på meg er faktisk enestående. Ja, jeg elsker selvsagt mannen min også, men jeg tror han sikkert er enig i at kjærligheten til et barn er helt spesielt. Hver gang hun ser på meg med sine store runde øyne, blir hjertet mitt til en liten sølepytt. Og selv etter alle de grenseløse spørsmål og gjentagelser, er det slik at jeg forelsker meg på nytt, gang etter gang, selv om hun til tider sliter meg helt ut. Noe jeg tipper jeg ikke er alene om.

Livet er litt magisk hver eneste dag. Det gjelder å ta vare på øyeblikkene og nyte de litt ekstra før tiden haster forbi.