Fire klassiske kjøp som alltid løfter garderoben

Fire klassiske kjøp som alltid løfter garderoben

IMG_7366b

Vesker, smykker og sko. Det er ofte de tingene jeg legger mest penger på og som jeg alltid føler er med på å løfte garderoben, uansett antrekk. Det er veldig få bomkjøp jeg har gjort når det gjelder tilbehøret, de aller fleste tingene har jeg brukt igjen og igjen. Av og til legger jeg mye penger i klær også, men det er nok tilbehøret som brukes aller mest. Om de er klassiske kan selvsagt debateres, men alle disse kjøpene har vært meget gode kjøp for min garderobe.

Smykker er en personlig greie og jeg har samlet mine skatter over flere år. Vita Fede, Georg Jensen, Hermès, Céline, her er listen ganske så lang. Jeg bruker de sammen, alene eller hver for seg. Alle er de ganske klassiske og kan fint blandes med litt røffere smykker. Personlig så liker jeg miksen av gull og sølv.

Veskene mine har jeg også et helt spesielt forhold til. Mange har en historie, som den røde Chanel-vesken jeg kjøpte med meg hjem fra New York som en gave fra min avdøde bestemor.

IMG_1176b

Dior-clutchen var et kupp på Ebay i sin tid, nå er den verdt mye mye mer. For meg er den verdt mer enn pergene. Det er morsomt å se at det franske motehuset har gått tilbake til full logo bruk de to siste sesongene. Det sier litt om hvor mye historie har å si for hva som kommer. Det er ofte slik at designerne ser tilbake i arkivene for å lage noe nytt.

Gucci-vesken bruker jeg veldig ofte. Den går til det meste, siden den er i en så nøytral farge.

Min svarte vintage Chanel fra 80-tallet var også et Ebay-kupp. Det er nesten som jeg ikke tror det nå når jeg ser hva disse går for. En av de veskene jeg nok aldri kommer til å kvitte meg med.

Sko. Mange damer har en lidenskap for sko. Ettersom jeg har blitt eldre, så har jeg kommet dithen at jeg verdsetter en god lest høyere enn billige engangsaffærer. Det vil si at jeg kan gjerne kjøpe sko fra Zara, men i mye mindre grad enn tidligere og absolutt ikke om de er for vonde å gå i. Den der lide for skjønnheten tiden er litt forbi for meg. Céline, Maison Martin Margiela og Valentino er blant mine beste kjøp og de fleste på salg. Alle med god lest og kvalitet.

IMG_7732

Belter. Kan ha ganske mye å si for garderoben. Med et belte i livet kan man få et helt annet utrykk på en kjole, blazer, jeans eller ytterjakke. Gucci-beltet kjøpte jeg meg for to år siden, men har brukt det utrolig mye siden det. Det gir alltid det lille ekstra til antrekket, uansett anledning.

IMG_3874

Det er så mange som spør om slike type innlegg, så bare gi meg en tilbakemelding om dere ønsker enda flere om detaljer fra garderoben min!

 

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *