Fine kjoler til sensommerbryllup

kjoler

I fjor ble det en travel bryllupssesong, da hele fire vennepar giftet seg. Denne sommeren er det noe roligere og i slutten av august blir det herlig helgebryllup i Sverige, da en av mine beste venninner står for tur. Kjolejakten er allerede i gang, og som en av tre (??) forlovere, kan det jammen bli litt av en utfordring. Bruden har ikke satt opp noen ønsker og i Norge er det gudskjelov ikke vanlig med matchende outfits som i USA, men litt farge- og mønsterkordinering bør det være, så alle i ikke dukker opp helt forskjellige antrekk. Har allerede sett meg ut et par kjoler, synes pastell, korall eller mønster er superlekkert til et sensommerbryllup. Det beste av alt er at akkurat nå er det salg overalt, så det er fint mulig å gjøre et kjolekupp! Her er noen tips til deg som skal være gjest i bryllup i sommer, høst eller vinter.

1. Ta hensyn til kleskoden, ofte finner du hint i invitasjonen. Det er stor forskjell på en hagefest og formell kirkevielse med påfølgende middag. Spør brudeparet om du er usikker. Galla, smoking, mørk dress og dress er de vanligste kleskodene, med tilsvarende for kvinnene.

2. Dropp helhvitt, rødt og svart. Hvitt er brudens farge. Personlig synes jeg svart er helt unødvendig, mørkeblått erstatter enkelt svart. Rødt er en veldig sterk farge som kan lett ta oppmerksomheten fra bruden. Om du vil ha en sterk farge, så gå for korall, orange, turkis, blått eller grønt.

3. Pass på skjørtelengden. Noen er strengere på dette en andre. En tommelfingerregel er å velge en kjole som stopper over kneet, om det er rett over eller litt høyere opp kommer igjen an på antrekkskoden. Men som regel er det greit å droppe de korteste minikjolene. Dropp også de dypeste utringningene.

4. Skal du i hagebryllup er det superfint med en lang maxi kjole og praktisk med et par hæler med kilehæl, så slipper du å synke ned i gresset.

5. Husk et sjal eller jakke til kirken om kjolen din har bare skuldre.

6. Jeg har alltid dette i vesken: Freshmint, sikkerhetsnål, Ob/truseinnlegg, leppestift, plaster, kamera, hodepinetabletter, mulitprodukt som gjør flere jobber som foundation/dekkstift/pudder og kam.

7. Kjøp en kjole du kan bruke igjen og ikke kun til denne anledningen. Kjøper du vintage, får du noe helt unikt og slipper å tenke på at andre kommer i samme kjole som deg.

Rosa kjole fra Band of Outsiders hos netaporter.com, mønstrete fra Mango, kjole i fersken fra Dagmar hos nelly.com

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *