Syv gode tips til å kle deg fint som gravid

Syv gode tips til å kle deg fint som gravid

Jeg må innrømme at selv på disse fem årene som har gått siden jeg var gravid sist, er jeg fortsatt ikke så imponert over utvalget på gravidtøy. Dessverre. Det frister ikke så mye å dra et stort stoff over magen i tillegg til det du allerede har på deg, noe som er tilfelle med de fleste gravidbukser. Mine løsninger har heller blitt å satse på plagg i litt større størrelser og enkle triks som får meg til å føle meg fin og fresh i hverdagen. For de fleste er graviditetene ganske forskjellige og mange kan føle seg uvel og kvalme (som meg), da tenker jeg kanskje at det er enda viktigere å kunne føle seg fin istedenfor å bare dra på seg pysjen eller kjipe klær du egentlig ikke har lyst til å bruke. Her er noen av mine tips.

1.Gå opp noen størrelser. Denne gangen kom magen veldig fort og det var mye vanskeligere å få buksene til å passe. Jeg brukte strikketrikset (der du tar en strikk rundt knappen så du utvider midjen) og brukte noen bukser som satt under magen. Nå må jeg nok snart finne en type gravidbukse som kan fungere, men helst uten denne kjipe magedelen som de fleste har. Tips meg gjerne:)

2. Strikkekjoler. Denne årstiden er perfekt for digge strikkekjoler enten du er gravid eller ei. De sitter godt, er varme og fremhever kroppen og magen på en veldig fin måte. Bruk gjerne et belte i magen for å fremheve magen enda mer. Anbefaler gjerne et tynt belte for komfort.

3. Ikke kjøp altfor stort. Jeg ser noen kjøper veldig store og løse plagg og disse kan være med på å gjøre deg enda større. Bedre å fremheve enn å skjule (med mindre du ønsker i de første månedene).

siljegravid

4. Vent med å kjøpe for mye. Som gravid tenker jeg at akkurat de plaggene jeg har nå har litt kort levetid. Jeg vet fra forrige gang at jeg var ganske lei de siste plaggene jeg hadde på meg. I tillegg gikk jeg ned ganske fort i vekt etterpå og passet inn i mine “gamle” favoritter. Da gikk ganske mye av selve “gravidplaggene” til Fretex.

5. Fresh opp med tilbehøret. Tilbehøret er krydderet og et par store ørdobber, et kjede eller skjerf gjør mye for at jeg føler meg fin og fresh. Vesker og sko likeså. Alt dette (med noen unntak på sko) kan du bruke igjen og er helt uavhengig av at magen vokser.

6. Sko. Kjøp deg gjerne et par vintersko akkurat nå som du kan ha en god stund. Husk at føttene forandrer seg og gjerne blir litt større i siste delen av svangerskapet, så beregn god plass. Jeg skal selv investere i ett nytt par som er litt knæsj og kule, så de liver opp antrekket.

7. Yttertøy. Plutselig gikk ikke jakkene igjen lenger og det er utrolig kjipt å stå der en morgen og at det skjer. Nå kjøpe jeg meg en oversized jakke som fungerer resten av svangerskapet.

Har du noen gode tips? Tips meg gjerne!

Silje Pedersen

2 thoughts on “Syv gode tips til å kle deg fint som gravid

 1. Du stråler og stilig kledd som gravid!
  H&M kjolen prøvde jeg selv å få tak uten å lykkes og den var lekker på deg!
  Det jeg husker mest fra graviditetene at skoene ble for store etterpå (selv om jeg ikke ble så hoven) så de dyreste skoene ble spart til etterpå😊
  Og takk for du deler alle sider det å være gravid i førtiårene både med prøving og svangerskap.
  Du er et nydelig forbilde!

  1. Tusen takk:) Satt i en halvtime og holdt på, så var veldig fornøyd med å få den. Yes, jeg ga bort flere sko og brukte ikke de dyreste i det hele tatt, ser jeg uansett er mer hoven i beina og vil ikke risikere det, haha. Utrolig hyggelig å høre! Tror på å dele alle sidene, både opp og nedturer. Hilsen Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *