Fem tips når du jobber hjemmefra

Fem tips når du jobber hjemmefra

IMG_6375

Akkurat nå har jeg inget kontor eller spesielt sted å jobbe på. Det gjør meg fleksibel, men også at jeg mangler de faste rammene som mange har på en arbeidsplass. Kontoret mitt varierer hver eneste dag, jeg har blitt flink til å jobbe like effektivt på en café som i frisørstolen. Nå spør du deg sikkert om det er mulig, men alt går om du vil det nok.

Mine beste ideer kommer noen ganger midt på natta, på flyturer høyt oppi himmelen, over vindiskusjoner med venninner eller kreative møter over en kaffe med samarbeidspartnere. Slik har det alltid vært for meg. Jeg er kreativ og veldig langt fra et A4 menneske, så istedenfor å prøve å jobbe mot meg selv, så prøver jeg å omfavne det hele. Men jeg trenger selvsagt også struktur og orden og det er jeg faktisk ganske dyktig på.

Her er et par tips som hjelper meg i hverdagen:

1. Stå opp og gjør deg klar med sminke og antrekk uansett om du kun skal jobbe hjemmefra den dagen. Blir du sittende i pysjen blir alt mye mindre effektivt.

2. Book møter med samarbeidspartnere tidlig på morgenen. Da kommer du deg ut, får frisk luft og er sosial. Etterpå kan du sitte uforstyrret og jobbe med prosjektene dine.

3. Ikke glem å ta deg tid til lunch og pauser. Det er lett når man jobber alene, men man må ha pauser for å jobbe best mulig.

4. Står du fast i noe? Ta en pause. Gå deg en tur eller ta en treningsøkt, det hjelper alltid!

5. Ordning og reda. Kanskje det aller viktigste er å ha orden i sysakene. Ha permer, mapper og journaler som kan legges bort når du er ferdig. Ha faste arbeidstider som alle andre, ellers glir det ut. Ikke fokuser på ting hjemme, men sørg for at huset er rent og rydding om du skal sitte hjemme, ellers vil du bli fristet til å rydde eller vaske.

God tirsdag!

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *