Fem enkle måter å spare miljøet

Fem enkle måter å spare miljøet

5T3A5684b

God mandag!

Tenker du på hva du gjør for å spare miljøet? Jeg prøver å ha en realistisk tilnærming til hva jeg kan gjøre og er av den oppfatning at litt hver dag faktisk kan ha utelling for miljøet. Litt hver dag går an uten å gjøre veldig store endringer. Her er noen av mine tips på hva jeg gjør i hverdagen. Kanskje har du noen gode råd også? Del gjerne!

  1. Alltid ha et handlenett i vesken. Jeg prøver å unngå plastikk så langt det lar seg gjøre. Et kult handlenett er dessutten superfint og kan brukes til så mangt. Denne sommeren er det åpne nett som er gjeldene og de er også ganske dekorative. Dette får du hos mange små butikker og ligger litt over hundrelappen. Tar heller nesten ingen plass i vesken.
  2. Resirkuler riktig. Mange kaster lo fra vaskemaskinen i søpla, men visste du at det egentlig er tekstil? Det kan leveres med ødelagte strømpebukser osv. til butikker eller Fretex for gjennvinning. Husk å sette en egen bøtte/pose til dette sammen med matavfall, plast etc. så blir det en rutine.
  3. Rydd i egen garderobe. Har du sommerklær fra ifjor som kan brukes igjen? Ta frem disse og se nøye igjennom hva du trenger for at sommergarderoben skal bli komplett. Ikke gå i butikken uten en liste, unngå bomkjøp ved å være klar over hva du trenger. Se etter de grønne merkede klærne for sustainable materialer og better cotton initative. Hvor kommer klærne fra? Kjøp ting du elsker og som du vet du kommer til å bruke mye. Det er med å spare miljøet! Noe du ikke lenger trenger? Selg eller gi det bort på Tise eller Finn.no. Husk at du også kan donere til organisasjoner og butikker som Happy Kidz. Alt du ikke bruker kan gå et nytt hjem!
  4. Vannflaskene. Her jobber jeg hardt med å bli bedre selv. Ha en fin vannflaske stående på kontoret som du kan fylle på og ta med etter jobb om du skal på noe med barna eller trening. Unngå å kjøpe vann så langt det lar seg gjøre.
  5. Det samme gjelder Take-away kaffe. Her må jeg selv gjøre en innsats. For det er lett å ta med kaffen. Men den smaker jo mye bedre i en god kopp ikke sant? Jeg skal bli bedre på å unne meg å sett meg ned i de 20 minuttene isteden og nyte kaffen, ikke stresse avgårde med den takeway-koppen.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *