Endelig var det vår tur!

Endelig var det vår tur!

5D2066D9-DDD1-4E4A-930A-F02E764A4300

Det har vært et veldig spesielt år for oss med både oppturer og nedturer. Det virker som vi har vært på en evig jakt og søken, med mange tøffe nedturer. Men nå de to siste ukene så skulle det endelig snu seg. Nå var det endelig vår tur! Vi har vært på utallige visninger og håpet har steget i budrunder for så å bli knust rett etterpå. I det området vi bor så har det meste gått nesten 1 million over takst og da langt utenfor vårt budsjett. Til slutt måtte vi begynne å lete i andre områder, noe vi begge synes var tungt da vi har mange års tilknyttning her vi bor.

Mannen min er oppvokst her og sammen har vi bodd her i nesten 20 år. I løpet av den tiden har fått et sterkt sosialt sammhold med fantastiske naboer og gode venner. Her er det lett å låne det meste over gangen, de små har et stort nettverk rett ute i hagen, barnehage rett over veien og epletrær i en fantastisk felleshage. Det er veldig idyllisk. Så idyllisk at det å bare tenke å flytte langt vekk satte seg som en stor klump i magen min. 37DC1FC5-6C15-479F-9817-3937E17BE6D4 I mange måneder har jeg slitt med tunge stunder og mye angst for det å starte helt på nytt. Selvsagt kan det være bra, men når man liker seg så godt på et sted så er det jo en grunn eller flere til det. Ikke bare har vi gode venner, men en svigermor rett oppe i veien som er en veldig god støtte for to foreldre som begge har utradisjonelle jobber. Det er gull verdt.

Vi utvidet søket vårt ut til Bærum, der jeg er oppvokst og var å så på mange boligere. Det ble nesten et kjøp på Stabekk, men igjen så var det magefølelsen min som sa nei. Selv om jeg elsket selve huset, så fikk jeg ikke den beste følelsen av nabolaget. Og er det en ting jeg har lært meg i løpet av livet, så er det å følge magefølelsen. Det er ikke så ofte den har tatt feil for å si det sånn.

Mandag for under to uker siden dro jeg på visning alene. Annonsen så fin ut, men prisen var over vårt budsjett. Men jeg tenkte at det kunne jo være en liten sjans, selv om alt har gått så mye over takst. Huset var kjempefint, alt vi ønsket og litt til. Jeg stod i stua, så på utsikten og tenkte: Her vil jeg bo. Jeg løp hjem til mannen min og fortalte alt, vi leste oss igjennom alle detaljer og avtalte ny visning dagen etter, så mannen min også fikk sett og følt på om han syntes det samme. Det gjorde han og vi la inn bud samme dagen. Jeg hadde et håp, men var så redd for at vi skulle bli skuffet at jeg holdt tilbake. Men det gikk i rasende fart og innen dagen var omme, så var vi HUSEIERE!!!! 5DB45878-0FB4-4E7C-A5C1-7F688683BC46 Det beste av alt er at det er rett oppi veien for der vi bor nå. Vi trenger ikke bytte barnehage eller tenke på at vi ikke har nettverket vårt i nærheten. Vi er fortsatt i sjokktilstand og jeg ville først dele dette med dere etter at alt var klart. Nå går det utrolig fort og denne uken har vi klargjort vår leilighet til salg.

Litt av en prosess det også, jeg har allerede gitt bort 20 kasser til loppis og mer blir det (egen post om dette), da vi ønsker å starte litt på ny frisk etter så mange år i samme leilighet. Rart hvor mye man har samlet på og som jeg nå føler er moden for nye eiere. Det er rart, skummelt og spennende på en gang. Følelsene raser rundt og vi klarer ikke helt å ha fult fokus på så mye annet. Vi er ekstatiske og gleder oss veldig! Dette er en bolig som trenger litt oppussing og jeg gleder meg til å ta fatt på denne prosessen. Jeg håper dere liker interiør, for jeg planlegger å ha minst et fast innlegg i uken om dette. Rett og slett fordi jeg regner med at huskjøp og oppussing kommer til å preget livet vårt i en god stund fremover. Det blir så spennende og det er faktisk veldig vanskelig å “lande” når så mange ting skal gjøres.547D0B21-B6C0-40AF-9A18-CE0221B562E3 Takk for gode ord på veien, jeg husker en leser som skrev at det kom til å føles helt spesielt og riktig når vi fant det “rette” for oss og jeg kunne ikke vært mer enig. Om du noen gang har kjøpt bolig selv, så skjønner du at de siste ukene har vært ganske intense for oss. I tillegg kom det også en veldig vanskelig familiesituasjon på toppen, så alt har svingt fra topp til bånn nesten hver eneste dag, med både latter og tårer. Men sånn er vel livet? Jeg passer uansett på at vi nyter det litt ekstra nå og prøver å skru av alt annet. Det er viktig å nyte og feire disse store livsendringene.

Tusen takk til Dag & Christine for at dere tok dere tid til å fange disse minnene for oss. De to er en del av denne «storfamilien» som vi er så glade for å ha rett  nærheten av oss!

Foto: Dag Standal/Billy Bonkers

 

(PS: den vanlige spalten med Fredagstips er tilbake neste uke, tiden løp litt fra meg denne uken)

Silje Pedersen

16 thoughts on “Endelig var det vår tur!

 1. Gratulerer Silje! Det må føles godt. Forresten de skoene du har på bildet, hvor er de fra?

 2. GRATULERER med hus🎈🎈🎈
  Så flott du fulgte magefølelsen da fikk dere det beste
  Jeg har også blitt sånn etter hvert at er ikke magefølelsen der så blir det nei
  Tørr ikke gå imot den lenger. Fører aldri noe bra med seg
  Dette var en av de to tingene jeg trodde det var som jeg skrev tidligere😊😊
  Gleder meg til neste fredagstips,er så koselig😊😊
  Ha en fin start på ny uke imorg

  1. Tusen takk, Kristin! Aha, det var det ja:) magefølelsen gir allitd gode indikasjoner. Gleder oss veldig, så spennende. Nydelig uke til deg også!Hilsen Silje

 3. Gratulerer silje ! Så gøy at dere fant drømmehuset 🙂
  Vi kjøpte vårt i Juni og flyttet inn for 1 uke siden.Vi har virkelig kommet hjem 🙂
  Lykke til fremover <3

 4. Så stas, Silje – gratulerer så mye med huskjøp! 🎉 Riktig hjem er så viktig for trivselen, og det er en skikkelig «emoride» før det faller på plass. Lykke til med familiesituasjonen også! ❤️

 5. Så herlig å lese😍masse lykke til begge to, kos dere og nyt den deilige følelsen over nytt hjem! Takk for at du deler👍🏼😘

 6. Hurra! Gratulerer så mye. Ikke stress med for mye oppussing med en gang, husk å “bo” dere til litt først. Da kan det plutselig dukke opp nye idèer 😉 Har gått på et par smeller der selv. Masse lykke til <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *