En liten danseløve

En liten danseløve

IMG_5406b

Som foreldre vet i at det er en første gang for alt. Vi vet også at det er en siste gang for det aller meste. Du husker dine barns første smil, skritt og latter. Du tar til deg hver eneste kyss og klem, for du vet det kommer en alder og tid der klemmene ikke kommer til å sitte like løst.

Når hun sitter på mitt fang for ettermidagskos, så tenker jeg ofte at det er like mye for meg som henne. Før kunne jeg bære henne rundt overalt, nå kan jeg kun ha henne på hoften i korte perioder av gangen. Det er en tid for alt og som mamma tenker jeg at jeg vil nyte og ta vare på de små øyeblikkene så lenge som mulig.

IMG_5445b

Slik er det ofte med små opplevelser som blir litt større og er med på å definere livet, hva vi husker og tar med oss videre.

I ukesvis har denne lille tulla gledet seg til å begynne på dans. Hun danser overalt, i barnehagen, foran Frost, på kjøkkenet med pappa og rundt og rundt med mamma. Hun elsker å bevege seg til musikk og synger av vildens sky. Den gleden håper jeg at hun kan nyte av i lang tid fremover. Jeg håper og tror at vi som foreldre kan oppmuntre og være med å dele denne gleden, uten noe press om prestasjoner. For i denne alderen handler det meste om lek. Det er helt tydlig når hun også er på golfbanen med pappa. Selv om de lærer ekstremt fort, tenker jeg at det er så viktig at de får være barn lengst mulig.

I går fikk jeg være sammen med datteren min på en ny måte, en måte som forente oss i dans og lek. I en hel time var det ingenting annet som betydde noe. Jeg tenkte verken på problemer, telefon, mail eller tid. Jeg var kun oppmerksom på datteren min, musikken og den fantastisk perlende latteren fra hennes lunger. Den umiddelbare og spontane gleden hun opplevde selv, sammen med de andre barna og sin mamma.

Jeg vet at vi skal gå på dansekurs i mange uker fremover og kommer til å være i korridorer som denne, men jeg hadde ikke villet gå glipp av gårsdagen for alt i verden. Det er et minne som alltid vil være med meg. En glede som jeg selv husket, men hadde fortrengt eller forlagt. Men den kom tilbake i hennes spontane glede over en ny ballettdrakt og mulighet til å danse fritt uten hemninger sammen med alle de rundt seg.

IMG_5419b

Da vi kom hjem og hun lå i sengen i går kveld, sa hun: Tusen takk for at du tok meg med på dans mamma. Jeg gleder meg til neste gang. Jeg elsker deg. Også fikk jeg en god klem. Det er et minne jeg alltid vil bære med meg.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *