Alle dumme løgner vi forteller oss selv

Alle dumme løgner vi forteller oss selv

IMG_0292-1b

Kvinner. Vi er ofte vår egen værste fiende. Og hverandres. Dessverre. Istedenfor å fokusere på det vi kan og det som er positivt, så er veldig ofte fokuset på det negative.

Det som ofte går igjen og som jeg hører mye av, er at man helst vil skjule noe man er misfornøyd med. Det enten være seg en mage, rompe, lår eller armer. Det er nesten aldri noen som sier at de vil fremheve det de er mest fornøyd med hos seg selv. Fokuset er på det man er mest misfornøyd med, ikke det man er mest fornøyd med. I alle årene jeg har jobbet med mote, så lurer jeg litt på hvorfor det alltid er slik. Er klærne din fiende eller en rustning som du kan bruke til best mulig måte for å få det aller meste ut av hver eneste dag?

Ikke det at jeg er fornøyd med alt heller, det er dager hvor jeg lurer på hva som skjer med kroppen min, for ikke å snakke om når plutselig man får en kviseomgang som gjør at det ser ut som man har gått tilbake til tenårene. Da er det lov å gå litt i kjelleren.

Men sånn generelt jeg vil si at jeg er ganske flink på å fokusere på mine positive sider, enten det gjelder å fremheve kvaliteter eller kropp på en slik måte som jeg finner komfortabelt. Jeg prøver å ikke sammenligne meg selv med andre, selv om det kan være en utfordring. Jeg vet nemlig at det svært sjelden kommer noe godt ut av det.

Med så mye som skjer rundt i verden, så har gitt meg selv en liten regel som fungerer ganske bra. Jeg lar meg selv få en fem minutter på å være litt misfornøyd, men så må jeg gå videre. Da kjenner jeg på følelsen, men lar den aldri overvelde meg. Det føles ganske bra. Om jeg får en på trynet med jobb, så lar jeg meg selv også alltid få lov til å kjenne på den følelsen. Jeg er overbevist om at det er noe av nøkkelen bak min suksess.

Hverdagen vil aldri være svart/hvitt eller like enkel. Men du kan gjøre ditt beste for at ditt liv skal bli bra. Bare du kan bestemme om du vil bli den beste utgaven av deg selv. Dette er noe jeg har sterk tro på. Jeg tror alle vil det, men ofte blir det slik at vi gjør det sjelden. Kanskje om vi skal være gjest i et bryllup, skal på bryllupsreise eller noe annet spesielt. Men spør du meg, så ønsker jeg å være den beste mulige utgaven av meg selv så mange dager i året som mulig.

Jeg tror innstilling har mye å si for hvordan hverdagen oppleves. Om du kler deg slik at du fremhever dine beste sider, så er det mye større sjans for at du opplever dagen som positiv. Eller sier til deg selv at det blir en bra dag på morgenen istedenfor at du ser så trøtt når du ser deg selv i speilet.

Hjernen er en magisk ting. Den kan også være din værste fiende. Den tror nemlig på hva du forteller den. Så om du gjentatte ganger forteller deg selv at du er stygg eller at rompa er for stor, så begynner den å tro på det. Ofte er det mange dumme løgner vi forteller oss selv. Tro meg, jeg vet dette altfor godt etter mange år i ungdomstiden med spiseforstyrrelser. Inne i mitt hodet var jeg stor som ballettdanser, når jeg faktisk så ut som et vandrende skjelett.

Det tok meg mange år å forandre dette tankesettet, men nå tenker jeg nesten aldri på det på samme måte lenger. Bare det er en stor seier som jeg tar med meg videre. Husk at hver dag er en magisk måte å starte over. Du har faktisk muligheten til å starte helt på nytt med innstilling, tankesett og fokus på det positive. Ofte er det de små tingene som utgjør en stor forskjell. Lytt til favorittsangen på vei til jobb, ta på deg den fineste kjolen din eller bluse og kanskje en leppestift med farge. Kanskje er dagen for å starte litt på nytt i dag?

Ha en herlig tirsdag og flott ny uke!

 

Silje Pedersen

6 thoughts on “Alle dumme løgner vi forteller oss selv

  1. Flott innlegg! En liten endring i måten å tenke på, kan gjøre stor forskjell på hvordan vi har det.
    Trenger påminnelser om dette. Takk:)

  2. Noe av det jeg virkelig liker med denne bloggen er hvor konsekvent er når du snakker om kropp. Dette er ikke ett fornuftig innlegg innimellom 15 som motsier det du nettopp har formidler. Det er sånn det er her alltid.

    Jeg begynte forresten å lese bloggen fast etter botoxutblåsningsinnlegget ditt for en tid tilbake.

    1. Hei Beady, så hyggelig å høre, takk for fine ord:) Jeg føler vel at vi trenger en motsats til alt hysteriet. Håper jeg kan være med på å snu denne falske trenden som mange unge tror er en virkelighet i dag. Om det så bare påvirker en eller et par personer, så vet jeg i alle fall at noe skjer. Og jeg vil selvsagt gå foran som et godt eksempel for datteren min:) Ha en nydelig dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *