Duftseminar

Duftseminar

20120229-172552.jpg

En uslåelig kombo. Duft, blomster og godteri.

20120229-173017.jpg

Vintageinspirert flakonger.

20120229-173048.jpg

L.I.L.Y, min FAVORITT.

20120229-173120.jpg

Mange spennende vårnyheter.

20120229-173139.jpg

Duft er noe helt spesielt og har forskjellig betydning for ethvert menneske. Følelser og minner er direkte knyttet opp til spesielle dufter. Jeg husker for eksempel min aller første duft, Anais Anais. Husker du din? Den gangen kunne duften ikke luktet bedre og minner meg om ungdomstiden, Madonna og 80-talls pasteller. Moren min brukte blant annet Opium fra YSL og den duften forbinder jeg den dag i dag med henne. Da jeg giftet meg for fire år siden, valgte jeg Bright Crystal fra Versace, som forevig vil minne meg om den beste dagen i mitt liv.

I dag tidlig var jeg på et duftseminar i regi av L’oreal, der både parfymens historie, spennende nyheter og testing ble unnagjort på få timer. Noen ganger kan det være mye på en gang, men her var det mye spennende historie å få med seg. Visste du for eksempel at:

De i gamle dager trodde at vannet var giftig (det var det på mange måter også), så de vasket seg minst mulig? Kroppslukten ble dermed forsøkt maskert med oljer og duft så godt det lot seg gjøre. Det må allikevel ha luktet ganske vondt over lengre tid, eller hva? Duft og essense var luksusprodukter som kun adelen og kongelige hadde råd til. Duften ble blandet og solgt i elegante og lekre flakonger en prinsesse verdig (ikke så langt fra dagens marked, med andre ord).

Selv om vi fikk en presentasjon av både vårens og sommerens nyheter, så kommer jeg til å spre det litt utover på bloggen. Selv falt jeg veldig for Stella McCartneys nye duft L.i.l.y, navnet er tatt fra blomsten Lily of the Valley og duften er inspirert av designerens minner om barndommen, moren Linda, og huset der hun vokste opp. Både duften, som har innslag av trøffler (en av mine matfavoritter), lily of the valley og eikemoss og den vintageinspirerte flakongen appellerer til min feminine side. En garantert ny favoritt i den allerede store duftsamlingen.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *