– Du trenger Botox

Silje Pedersen, august 30, 2016 11:03 am // ,

_MG_2695 (2)

Og andre dumme ting jeg har hørt….

Det kom etter en natt da minsten hadde vært våken sikkert tre-fire ganger med mareritt og mor hadde vært oppe sikkert like mange ganger. Allikevel halet vi oss som mange andre avgårde i barnehagen og på jobb.

Etter litt makeup og fire-fem kaffe følte jeg meg ganske så våken, om ikke litt frynsete i kantene. Som mange småbarnsmødre vet, så gjør lite søvn noe helt spesielt med deg. Det er lett å føle seg utenfor seg selv, få mindre selvtillitt og føle at hele verden går i mot deg når du ikke har fått nok søvn og hvile. Det er en grunn til at man har permisjon det første året og at vi kaller det «ammetåke».

Det hjelper heller ikke at en kollega påpeker at man ser sliten ut. Jeg dro på et event med jobb, selv om jeg følte meg sliten, og jammen fikk jeg ikke passet mitt påskrevet av en Botox-junkie med minimal mimikk i trynet.

-Du ser så sliten ut, Silje. Du må ta litt Botox og Restylane, så kommer du til å føle deg mye bedre. ALLE tar det også slipper du å se så dratt ut i ansiktet!

Jeg skulle ønske at jeg kunne si at jeg hadde et vittig svar på tunga tilbake. Men det hadde jeg ikke, for jeg ble virkelig tatt på sengen. Et hav av følelser gikk igjennom hodet mitt. Først ble jeg sjokka, så fornærmet, så regelrett forbanna.

Er ikke linjer og rynker en påminnelse om livet du har levd? Tårene du har grått, sorgen du har opplevd eller latterkramper og glede over livets lyse sider?

Misforstå meg rett, jeg bruker selvfølgelig alle mulig kremer som jeg tenker kan hjelpe. Jeg er forfengelig og vil se best mulig ut. Det å jobbe i en bransje der mye handler om utseende er spesielt og man blir litt rar i hodet av å ta bilder av seg selv hele tiden. Og jeg er selv en av mine værste kritikere. Men etter årevis med fotoshoots og bilder vet jeg også hvilke side som er best og hvordan jeg skal stå for å få et fint bilde. En bra fotograf hjelper også.

Men jeg har aldri tatt fillers, botox eller restylane. Ikke at tilbudene ikke var vært der. Klart jeg har vært fristet. Og jeg kan heller ikke forutse om jeg aldri kommer til å falle for fristelsen. Men skal jeg være ærlig så skremmer det vannet av meg. Ingen vet hvilke senvirkninger stoffene kan ha. Behandlingene er heller ikke dekket av Norsk Pasientskadeerstatning om noe skulle gå galt.

I tillegg tenker jeg veldig mye på hva slags signaler det vil sende til datteren min, halvsøstrene mine og alle unge som leser bloggen eller følger meg på sosiale medier. Sender man ikke signaler om at du ikke er bra nok som du er? At man må fikse på utseende for å bli bedre?

Daglig blir vi bombandert i media og rundt oss om ting som skal gjøre livet bedre og lettere og dette gjelder ikke kun utseende. Men må vi ikke starte med oss selv og hvilke signaler vi gir våre barn? Styrke selvtillitten, egenverdien og gjøre de klar over at ikke livet består av så mye mer enn et pent ytre?

Da jeg jobbet som modell i tenårene fikk jeg beskjed av en agent om at jeg burde fikse nesen min. Den var altfor stor for å få modelljobber, mente hun. Jeg husker at jeg gråt og var fryktelig usikker, men etter en telefon til mamma og noen runder med meg selv innså jeg at det ikke var løsningen. Men jeg skal innrømme at den kommentaren dessverre fulgte meg i mange år etterpå. Som voksen kan jeg se tilbake på den episoden og le godt av den.

Etter at jeg fikk barn har jeg fått enda flere rynker. Det kommer gjerne etter lite søvn og mye bekymringer. Og det blir nok heller mer enn mindre de neste årene fremover, det kommer med mammarollen. Og det er helt ok.

Men derfor jeg vil si til deg der ute, uansett alder, DU er bra nok! Du har mange flotte kvaliteter og egenskaper som ikke handler om utseende, men som gjør deg til deg og du er unik. Du trenger verken Botox eller Restylane for å se bedre ut. Du kommer nemlig langt med en god concealer og sunn fornuft.