– Du trenger Botox

– Du trenger Botox

_MG_2695 (2)

Og andre dumme ting jeg har hørt….

Det kom etter en natt da minsten hadde vært våken sikkert tre-fire ganger med mareritt og mor hadde vært oppe sikkert like mange ganger. Allikevel halet vi oss som mange andre avgårde i barnehagen og på jobb.

Etter litt makeup og fire-fem kaffe følte jeg meg ganske så våken, om ikke litt frynsete i kantene. Som mange småbarnsmødre vet, så gjør lite søvn noe helt spesielt med deg. Det er lett å føle seg utenfor seg selv, få mindre selvtillitt og føle at hele verden går i mot deg når du ikke har fått nok søvn og hvile. Det er en grunn til at man har permisjon det første året og at vi kaller det “ammetåke”.

Det hjelper heller ikke at en kollega påpeker at man ser sliten ut. Jeg dro på et event med jobb, selv om jeg følte meg sliten, og jammen fikk jeg ikke passet mitt påskrevet av en Botox-junkie med minimal mimikk i trynet.

-Du ser så sliten ut, Silje. Du må ta litt Botox og Restylane, så kommer du til å føle deg mye bedre. ALLE tar det også slipper du å se så dratt ut i ansiktet!

Jeg skulle ønske at jeg kunne si at jeg hadde et vittig svar på tunga tilbake. Men det hadde jeg ikke, for jeg ble virkelig tatt på sengen. Et hav av følelser gikk igjennom hodet mitt. Først ble jeg sjokka, så fornærmet, så regelrett forbanna.

Er ikke linjer og rynker en påminnelse om livet du har levd? Tårene du har grått, sorgen du har opplevd eller latterkramper og glede over livets lyse sider?

Misforstå meg rett, jeg bruker selvfølgelig alle mulig kremer som jeg tenker kan hjelpe. Jeg er forfengelig og vil se best mulig ut. Det å jobbe i en bransje der mye handler om utseende er spesielt og man blir litt rar i hodet av å ta bilder av seg selv hele tiden. Og jeg er selv en av mine værste kritikere. Men etter årevis med fotoshoots og bilder vet jeg også hvilke side som er best og hvordan jeg skal stå for å få et fint bilde. En bra fotograf hjelper også.

Men jeg har aldri tatt fillers, botox eller restylane. Ikke at tilbudene ikke var vært der. Klart jeg har vært fristet. Og jeg kan heller ikke forutse om jeg aldri kommer til å falle for fristelsen. Men skal jeg være ærlig så skremmer det vannet av meg. Ingen vet hvilke senvirkninger stoffene kan ha. Behandlingene er heller ikke dekket av Norsk Pasientskadeerstatning om noe skulle gå galt.

I tillegg tenker jeg veldig mye på hva slags signaler det vil sende til datteren min, halvsøstrene mine og alle unge som leser bloggen eller følger meg på sosiale medier. Sender man ikke signaler om at du ikke er bra nok som du er? At man må fikse på utseende for å bli bedre?

Daglig blir vi bombandert i media og rundt oss om ting som skal gjøre livet bedre og lettere og dette gjelder ikke kun utseende. Men må vi ikke starte med oss selv og hvilke signaler vi gir våre barn? Styrke selvtillitten, egenverdien og gjøre de klar over at ikke livet består av så mye mer enn et pent ytre?

Da jeg jobbet som modell i tenårene fikk jeg beskjed av en agent om at jeg burde fikse nesen min. Den var altfor stor for å få modelljobber, mente hun. Jeg husker at jeg gråt og var fryktelig usikker, men etter en telefon til mamma og noen runder med meg selv innså jeg at det ikke var løsningen. Men jeg skal innrømme at den kommentaren dessverre fulgte meg i mange år etterpå. Som voksen kan jeg se tilbake på den episoden og le godt av den.

Etter at jeg fikk barn har jeg fått enda flere rynker. Det kommer gjerne etter lite søvn og mye bekymringer. Og det blir nok heller mer enn mindre de neste årene fremover, det kommer med mammarollen. Og det er helt ok.

Men derfor jeg vil si til deg der ute, uansett alder, DU er bra nok! Du har mange flotte kvaliteter og egenskaper som ikke handler om utseende, men som gjør deg til deg og du er unik. Du trenger verken Botox eller Restylane for å se bedre ut. Du kommer nemlig langt med en god concealer og sunn fornuft.

 

Silje Pedersen

20 thoughts on “– Du trenger Botox

 1. Kjempefint innlegg, Silje! Du er så vakker og ekte, jeg setter utrolig pris på dine mer private innlegg på bloggen. Det koster litt, og jeg håper du får igjen for det. Jeg kommenterer nesten aldri, men jeg skal bli flinkere til det, for jeg vet hvor mye arbeid det ligger bak (særlig nå når jeg også skal begynne å blogge igjen, har jeg bestemt meg for). Jeg vil at din åpenhet belønnes med noen gode ord, om ikke annet. Mens jeg først er i gang, så vil jeg legge til at du er utrolig inspirerende, både når det gjelder outfits og beauty (i tillegg til disse mer personlige innleggene), jeg leter ofte frem plagg fra skapet etter å ha fått ideer fra deg! Takk og stå på! 👍👏❤️❤️
  Hilsen Gry

  1. Tusen takk, Gry:) Det koster mye, men er også fantastisk med alle kommentarer og tilbakemeldinger. Det er godt å kjenne at man ikke står alene i en ganske så nådeløs bransje. Så spennende med blogg, bare å hoppe i det:) Tusen takk, det setter jeg veldig stor pris på å høre! Hilsen Silje

 2. Amen!! Skjedde med meg en gang når jeg var med en venninne som tok Restylane, så sier hun som tar. Du må no ta litt du også! Jeg er da bare 22…

  1. Hei Daniel, det er jo helt utrolig!! Jeg blir så provosert! Det er ikke noe man sier og ihvertfall ikke til en på 22. Noen mennesker har et helt forvrengt syn på utseende…Håper du ikke trodde et øyeblikk på denne galskapen! Hilsen Silje

 3. Kjempe enig med deg!!! Vi trenger flere som sier akkurat det.
  Mye handler om utseende i moderne verden.

 4. Hei Silje 🙂 Du har så utrolig rett i det du sier… kan ikke tenke meg noe “tristere” enn et ansikt uten mimikk. Uansett hvor mye disse ler så er ansiktet helt glatt. Har en kjæreste nå som sier at “rynker er vakkert” det viser at man har ledd mye. Jeg er såå enig, en god latter forlenger nok ikke livet, men det hjelper… kos deg og ha det strålende i Stokholm. og Silje; du trenger IKKE å tilføre ditt vakre ansikt noe som helst….bare le:)

  1. Hei Heidi, tusen takk! Helt enig med deg, rett og slett triste saker. Så godt han sier det, mannen min er helt lik:) Tusen takk, det ble en fin tur! God helg når den kommer:) Hilsen Silje

 5. Kjempebra innlegg! Lo godt av den siste setningen, så enig, man kommer langt med en god concealer og sunn fornuft. 🙂 Jeg syns stive botoxansikt er utrolig usjarmerende og kunstig, man ser det jo så godt på de som fyller trynet med diverse remedier. Stygt! Heia damer som deg! Klem fra Camilla

 6. Fantastisk innlegg.
  Du har så rett. Rynker er livet og erfaringene våre (på godt og vondt ). Og vi skal være gode forbilder for barna våre. Har to døtre på 5 og 6 år som har gitt meg noen rynker for å si det sånn; )
  Men sminke og da særlig concealer er en god ting.(avhengig).
  Takk for en super blogg. Elsker de personlige innleggene dine og digger alle motetipsene 👍
  Hilsen Karianne

 7. Hei Silje! Jeg er virkelig ikke en som kommenterer et blogginnlegg, men følte dette var så bra! Jeg har selv barn, tre gutter og er helt enig med deg- vi skal være forbilder for barna våre! Du er fantastisk vakker, du har virkelig et smittende smil- jeg digger deg og stilen din! Have fun in Stockholm!
  Klem fra Therese

  1. Hei Therese, tusen takk for hyggelig kommentar! Det var en tid jeg ikke smilet mitt, så det var litt ekstra hyggelig å høre. Det var en fin, fin tur! Klem fra Silje

 8. Ingenting er vakrere enn et fjes man kan se har levd! Jeg har i alder av 25 ganske synlige smilerynker, men jeg føler de rynkene gjenspeiler at mine 25 år på denne jord har fått meg til å le! Vi kan alle se trøtt og sliten ut, med eller uten barn. Heldigvis kan vi se skikkelig bra ut etter en natt med bra søvn, mye vann og underverket kalt kaffe!

 9. Hei Silje,

  Jeg er en av dem som sjelden kommenterer på blogger, men nå følte jeg virkelig for det. Synes det er så flott at du skriver dette innlegget, uten å overdramatisere. Og ikke minst at du ikke gir etter for det presset du garantert opplever ekstra mye av i den bransjen du jobber i.

  Du er så vakker akkurat slik du er, du ser fresh og godt ut, og jeg er sikkert på at selv uten concealer er du en “knock out”!
  Digger å lese de litt mer private tankene dine rundt f.eks. dette og barn. Og motemessig inspirerer du masse!

  Ha en super uke videre! Shine and be your beautiful self <3 😀

  1. Hei Jenny, tusen takk for hyggelig kommentar, den tar jeg med meg:) Så hyggelig å høre at dere liker de mer private innleggene, det kommer det mer av. God heøg til deg når den kommer! Hilsen Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *