Dropper du de viktige minuttene?

Dropper du de viktige minuttene?

IMG_8684b

Pust med magen. Du hører det sikkert ofte, men gjør du det egentlig selv? Jeg tar meg ofte i det og prøver å puste dypt ned i magen. Jeg vet det hjelper mot stress og gjør meg mer avslappet. Selv om jeg ikke alltid kommer meg på mange Yoga-klasser, så synes jeg en 5-10 minutter med meditasjon og avslappning er veldig godt for kropp og sjel.

Du trenger ikke å gå hardt ut for å starte. Gjør det som siste del av treningen eller tar en liten rolig stund på morgenen om du vet at dagen foran deg blir intens. Gi deg selv en gave på fem minutter som bare er dine med litt musikk på øret. Selv ligger jeg ofte på en matte med hendene på magen og puster ut og inn.

Visualiser gjerne på noe som gjør deg lykkelig, enten det er sol og varme, bølgeskvulp eller en egen stillhet. La tankene fare og prøv å holde fokuset på et bilde som gjør deg glad. Er jeg så heldig å være et sted som på hytta eller ved sjøen, gjør jeg gjerne øvelser ved vannet eller på stranden. Roen som senker seg er faktisk helt fantastisk.

Mange dropper helt både tøying og de fem minuttene man setter av til avslapping og avslutning på en treningsøkt. Ikke gjør det! Selv setter jeg av fem minutter til tøying og fem minutter til meditasjon. Jeg lover at de fem minuttene vil gjøre at du sover bedre, senker skuldrene og puster dypere enn du gjorde tidligere. Jeg er også ganske sikker på at stressnivået går ned. Start i dag og la dette være inspirasjonen til dagens treningsøkt + fem minutter helt til deg selv på matten etterpå.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *