Derfor valgte jeg å reise alene

Derfor valgte jeg å reise alene

IMG_9588b

Noen ganger i livet må man ta tøffe valg og av og til må man sette seg selv først, selv om du har barn. Det å være mamma er den mest fantastisk gaven i livet, det er også til tider en ganske tøff jobb. Alle som har små barn vet at det går i ett, ofte med mye nattevåk og sykdom. Og om du selv da opplever sykdom, så blir kanskje strikken tøyd i lengste laget. IMG_9427-2b Akkurat det har jeg kjent på i det siste. Jeg er en sånn person som ofte setter andre først og ikke alltid tenker nok på meg selv. Men nå sa det stopp. Kroppen sa klart ifra om at det var på tide med en pause. Og denne gangen måtte jeg rett og slett dra alene for å få tilbake litt mer overskudd. Noen kommer til å si at det er egoistisk, men det er jeg helt uenig i.

IMG_9558b

Jeg er overbevist om at disse dagene alene gjør meg til en bedre mamma. For en mamma med overskudd, er en mamma som orker mye mer enn en som er utslitt. Og disse små, de har tempo uansett om du har energi eller ikke.

IMG_9527b

Noen få dager alene i varmen var alt som skulle til. Trening, sol og varme.

IMG_9412b

Jeg var så heldig å kunne besøke pappa i den lille byen Altea i Spania og vi hadde mange lange gåturer langs stranden, kaffepauser og middager ute. Praten gikk om alt og en veldig god lytter ga god råd som jeg trengte nå. Mest av alt så bare “var” jeg i solen og satte alt på pause, inkludert bloggen. IMG_9468b Tankene fikk fri og nå er jeg tilbake i snøværet med litt mer D-vitamin på lager!

Silje Pedersen

23 thoughts on “Derfor valgte jeg å reise alene

 1. Så flott at du gjorde dette og skriver om det!
  Har selv barn hvor eldste er på vei inn i tenårene og har ofte kjent på tanken om en liten ferie alene. Reiser endel med jobben men det blir ikke det samme.
  Så kanskje i år blir året jeg tar noen dager time-out?
  Takk for at du deler og inspirer!

  1. Tusen takk for fine ord! Det satt langt inne, men var veldig deilig og helt riktig å gjøre akkurat nå:) Du har helt rett, det er ikke det sammme å reise med jobb. Så om du kan anbefales det på det varmeste!

  1. Tusen takk! Det var absolutte det rette for meg akkurat nå. Og jeg tror de her hjemme hadde det helt brillefint sammen:) Ha en fortsatt fin kveld!

 2. Dette var et utrolig godt innlegg å lese og til stor inspirasjon for å gjøre det samme:)
  Er så fint at du kan skrive om at mammarollen ikke alltid er så rosenrød som mange andre bloggere fremstiller det som og at det er lov til å ta seg litt alenetid og et pust i bakken!

  1. Hei Lene, tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Mitt mål er å være åpen og ærlig, jeg tror alle kan kjenne seg igjen i disse situasjonene. Jeg vet i alle fall selv at jeg blir litt svett når alt hele tiden skal være perfekt, det er jo veldig sjelden slik livet er for de fleste:)

 3. Hei
  Jeg er helt enig med deg.
  Og så er det viktig at de hjemme ser at de klarer seg fint uten mamma noen dager. Tror de har litt godt av det. Det har ihvertfall min mann og sønn hatt og de ser faktisk hvor mye vi gjør når vi plutselig ikke er der. Jeg tror det er vinn, vinn for alle parter.
  Håper du lever lenge på turen 💝

 4. Synes ikke det er egoistisk, men symes du er sterk som gjør det på den måten. Jeg har tenkt en del på det selv, og trenger det absolutt, men har ikke vært klar for å dra bort fra mini enda. Men nå er hun 2 år, og det kan nok hende jeg tar en liten tur alene i løpet av dette året her. Kan tenke meg at det ikke bare er lett! Men sikkert veldig sunt.

  1. Det skjønner jeg så godt! Hadde ikke behovet før nå og følte også at hun var for liten før, med unntak av disse 1-2 natts reisene mine. Nå meldte behovet seg og jeg tenkte også at det var fint for hun og pappa med litt egentid. Du føler på når det er rett for deg >3

 5. Nyt solen og kom tilbake sterkere:-). Håper alt ordner seg!
  Det må ha vært et tøft (men riktig!)valg, vær stolt av deg selv.

 6. Gjorde det samme som du for to år siden – var til og med i nabobyen til Altea – Albir, og det var helt helt fantastisk! En uke med turer, trening, sol og ikke minst lange gode samtaler uten forstyrrelser. Trengte det virkelig, og jeg er fortsatt glad for at jeg satte samvittigheten til side og reiste alene med en venninne i samme situasjon. Snakk om å fylle energilagrene og komme tilbake som et uthvilt menneske og bedre mor – levde lenge på den turen. Nå panlegger vi ny tur, og mannen sier “reis – vi klarer oss! Du fortjener det” <3. Fikk en negativ kommentar fra en venninne, men den hevet jeg meg høyt over – hun var kanskje bare misunnelig, og iallefall ikke på samme sted i livet som meg.
  Vi er bare mennesker, og av og til er det helt nødvendig med en timeout. Ingen grunn til å slite seg helt ut og møte veggen – selv om noen kanskje vil mene at det er mer legitimt! Det er lov å være egoistisk når det gjelder egen helse – det er jo til det beste for våre nærmeste 🙂 Håper du lever lenge på turen din og ikke lar andre ødelegge den gode følelsen <3

  1. Hei Christine, så godt å høre! De fleste har vært positive, men har også fått noen negative og litt misforståtte kommentarer. Tror det samme som deg, at man kanskje bare ikke er på samme sted i livet. Og da gjelder det å bare prøve å tenke ut hva som er best for seg, ikke alle andre. Også helt topp for pappa og barn og ha den tiden sammen alene:)

 7. Så bra at du gir deg selv en pause og egentid i hverdagen som småbarnsmor og yrkeskvinne.Det er så viktig å ta vare på seg selv. Ingen er tjent med å møte veggen.
  Og småbarnsperioden er slitsom , det å ha barn er krevende uansett hvor takknemlig og glad man er for å ha fått egen familie.
  Siden vinteren drar ut her hjemme er det ekstra verdifullt å få litt sol og varme 😉

 8. Kjempefint innlegg. Tusen takk for at du er så ærlig, både med deg selv og mot oss som følger deg! Forbilde! <3

 9. Så flott at du deler og skriver om dette, Silje. Det er viktig å ta vare på egen helse og fylle på enegi iblant.
  Kjenner feministen i meg våkner når jeg tenker på dette. Kvinner/mammaer får veldig ofte noen stikkende kommentarer når vi tar valg for vår egen velvære. Har flere ganger opplevd det. Tror aldri jeg har hørt en mann/pappa får kommentarer om at han “svikter” barna om han gjør noe for sin egen skyld eller reiser på gutttetur bort fra familien. Desverrre opplever jeg at det oftest er kvinner disse negative kommentarene kommer fra.

  Heldigvis snart vår og forhåpetligvis litt sol så det er mulig å “fylle” på litt her hjemme også.
  Ha en super uke☀️

  1. Takk! Helt enig. Min mann reiser ihvertfall 2-3 ganger i året på guttetur og han er raus med meg tilbake så jeg også for egentid. Dessverre ikke alle som ser det slik og jeg ønsker også å sette fokus på dette ved å ta opp temaer som jeg også mener bør være helt innlysende i 2018, men som mange tydeligvis ikke er helt med på. Og ja, det er som oftest kvinner som kommer med disse kommentarene. Endelig sol her hjemme også:) Takk det samme og nyt solen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *