De mener jeg trenger Botox og plastiske operasjoner

De mener jeg trenger Botox og plastiske operasjoner

IMG_1333b

Som blogger får du mange henvendelser. Ofte er de seriøse, andre ganger vet jeg ikke om jeg skal le eller grine. Dette er en av de gangene. For hvordan svarer man et stort seriøst marketingbyrå som sender deg en mail om at de ønsker samarbeid på Botox, Fillers og plastiske operasjoner?

Og glemte jeg å nevne det mest banale? De liker profilen min kjempegodt, men jeg trenger visst et samarbeid med en anerkjent norsk plastisk kirurgisk klinikk for å bli enda bedre!

Her i gården er selvsagt svaret et rungende: NEI!!!!  

Jeg velger å trekke på smilebåndet isteden for å bli fornærmet eller lei meg. Jeg er såpass trygg på meg selv at jeg vet at jeg verken trenger operasjon eller Botox. Men forbannet det blir jeg og siden dette ikke er første gang det skjer, så tenkte jeg å dele noen tanker med dere.

Jeg har alltid vært veldig åpen og ærlig på bloggen om alle samarbeid. Alle som klikker seg inn hos meg skal være trygge på at jeg IKKE fronter Botox, Restylane eller lignende. Helt ærlig så er dette noe som jeg tenker mye på og jeg ønsker ikke å være et slikt forbilde. Jeg vil ikke være med å bidra til å hause opp usikkerhet. Jeg føler heller ikke at jeg trenger det, selv etter en slik mail som sikkert hadde satt meg ut for en del år siden. Jeg har rynker og linjer, men ikke noe jeg bryr meg nevneverdig om. Jeg innrømmer at jeg er forfengelig og bruker både masse kremer, antiage produkter og sminke, men jeg kommer langt med en god concealer. Men hadde jeg vært en usikker 19-åring hadde muligens situasjonen vært en helt annen.

Jeg vet nemlig at for meg handler ikke et bra selvbilde om et perfekt ansikt, kropp, store pupper eller thigh gap. Jeg har også levd mange år med spiseforstyrrelser, så jeg vet en ting eller to om at lykkefølelsen ikke nødvendigvis henger sammen med en klesstørrelse. Lykke for meg handler faktisk mye mer om mestringsfølelse. Når jeg lykkes med det jeg gjør og får gode tilbakemeldinger på dette, så blir jeg lykkelig og glad. Det å spre glede og moro for andre har alltid vært en motivasjon for meg. Kan jeg på ulike måter gi små drypp av lykke i hverdagen, så synes jeg det er flott. Føler jeg meg bra, så har andre det rundt meg det ofte bra også.

Jeg vil ikke være med på å bidra til at andre føler seg usikre på selg selv ved å reklamere for ting som ikke fungerer. Jeg ber verken om tillatelse eller om tilgivelse for yrket mitt. Jeg er ærlig om hvem jeg er og hva dere får når dere klikker dere inn her. Liker man ikke det, så er det helt greit for meg om du velger å droppe besøket. Jeg lar meg selv inspirere av andre bloggere, men skyr unna de som gir meg en dårlig følelse. Jeg vet at jeg har mange voksne lesere som tar egne valg, men jeg vet også at det er yngre og mer søkende lesere der ute som er lettere påvirkelig. Har ikke vi da som bloggere eller andre forbilder et ansvar ved å tenke på hva vi fronter? Det mener jeg at vi alle har.

Vi kvinner har av og til en lei tendens til å fyre opp egen og andres usikkerhet og jeg er ganske sikker på at svaret ikke er plastiske operasjoner. Er du usikker og har et dårlig selvbilde så må dette jobbes med fra innsiden, det finnes ingen quick-fix. Dessverre så tror jeg det er altfor mange som tror at dette er tilfelle. For mange så tror jeg at en operasjon kan være en dyrekjøpt erfaring, mens andre selvsagt kan bli fornøyd. Vi er jo alle ulike og takk for det. Verden hadde vært ganske kjedelig om vi alle så like ut.

Jeg har egentlig vært ganske fornøyd med utseende mitt med unntak av en tid i tenårene da jeg ble mobbet. Jeg husker også spesielt en spesiell episode da jeg skulle prøve meg som modell i LA. Der var det en modellagent som mente jeg burde operere nesen min. I følge henne den altfor stor til at jeg kunne få noen jobber.  Jeg husker at jeg ble veldig lei meg og at selvtillitten fikk en alvorlig knekk. Men mange telefoner til mamma og støtte fra gode venninner hjalp. Jeg ga ikke opp og et par uker senere landet jeg meg min første avtale.

I etterkant har jeg fortalt denne historien mange ganger med humor, men akkurat der og da og en god tid senere, så svei det skikkelig. Det skal jeg ikke legge skjul på. Selvtilliten fikk en alvorlig knekk, men ikke så mye til at jeg vurderte operasjon. Jeg husker heller at jeg var veldig lei meg og lurte på om andre oppfattet nesen min på samme måte.

Dessverre er det nok en del sånne opplevelser for alle i løpet av livet, mobbing, ekskludering, sjalusi og fordommer er med på å gjøre sitt. Nettopp derfor er det så viktig at foreldre eller andre foresatte er med på banen og tar ansvar i forhold til hjelp av utvikling av et godt selvbilde. Men det fratar selvsagt heller ikke oss rundt, jeg tror vi alle har et ansvar og at det er viktig å stå for det man mener og sine valg.

Som sagt så sier jeg daglig nei til mange typer samarbeid. Dette gjør jeg fordi det ikke passer meg, min tankegang eller mine verdier. Det er mine valg, som jeg sjelden skriver om her. Klart jeg kunne tjent mye mer om jeg hadde hevet alle mine verdier over bord og sagt ja til alt. Da hadde jeg fra mitt standpunkt også mistet alt av kredibilitet og troverdighet. Og for meg så betyr de to ordene uendelig mye mer enn å håve inn på andres usikkerhet. Jeg velger heller å tro at vi er mange kvinner der ute som heller vil hverandre godt, heie hverandre frem og som støtter hverandre i våre valg og verdier.

Et støttende ord og en klem går ofte en lang vei for noen som ikke har det bra, våg heller å vise omtanke og støtte. Det kommer vi så mye lengre med enn å fyre opp under hverandres usikkerhet. Tvil på evner, utseende og usikkerhet har vel de fleste, men husk at det er vårt valg hvordan vi håndterer disse følelsene og hvordan vi velger å ta de videre. En negativ tanke kan vokse seg stor med eller uten drahjelp fra andre. Og ofte er jo disse tankene og følelsene ganske langt unna virkeligheten…

Så jeg vil bare si til deg som leser dette akkurat nå: Husk at du er bra nok som du er! Ikke glem det og spre det gjerne videre. Dagens dose reality fra en power woman til en annen:)

Silje Pedersen

13 thoughts on “De mener jeg trenger Botox og plastiske operasjoner

 1. Hei Silje😊 Du er ett sant forbilde som fronter det ekte🤗 Hva er vel finere enn ekte sunn hud, som eldes med verdighet!Det er skremmende hvordan flere aktører har fått “taket” på unge mennesker, som i utgangspunktet ikke har annet enn perfekt hud! Hvordan de prøver å tjene på å utnytte dere som har en stemme…Takk og lov for at du Silje bruker din stemme til å si -Du er god nok🌸

  1. Hei Ann-Helen, ja det er skremmende… Jeg tenker på hva min datter skal vokse opp i og det skremmer meg veldig. Derfor er det så viktig at vi som har offentlige stemmer tørr å si ifra:) Tusen takk! Godt å høre:)

 2. Veldig viktig og bra innlegg😀 selv om vi har samme alder er det veldig fort å bli påvirket og få et dårlig selvbilde. Supert at du er naturlig og tar opp dette viktige temaet! Fortsett med den nydelige bloggen du har😀

  1. Tusen takk Jorun:) Ja, det er så lett å la seg påvirke og “lure” til å tro at man trenger mye som man ikke gjør. Jeg er glad for at jeg har en stemme og kan si ifra og håper at mange andre gjør det samme:) Tusen takk! Det tar jeg til meg:)

 3. Hei Silje.
  Veldig bra skrevet! Du er et godt forbilde gjennom bloggen din, og du bidrar med masse god inspirasjon gjennom innleggene dine. Tusen takk!! Klem fra Elin i Stavanger

 4. Da jeg gjenoppdaget bloggen din og ble værende, så var det nettopp fordi du har fokus på mote, ikke kropp. Det skillet er det mange som ikke forstår, men du har en fin balanse der.

  Det provoserer meg at botox og fillere har blitt så vanlig at man nesten må forsvare hvorfor man ikke tar det selv. Særlig om man har passert 40 møter man plastikkindustrikonstruerte ord som sinnarynke. Jeg har ikke sinnarynke, jeg har nysgjerrig på livet- og myse mot sola-rynke!

  1. Så hyggelig å høre:) Håper jeg kan fortsette å inspirere. Enig! Skremmende at det har blitt sånn at det er “normalt” og at vi som velger å stå i mot må forsvare våre valg. Enig✨✨👊🏻👊🏻

 5. Hei Silje, jeg synes det er både viktig og riktig at du er tydelig på dette.

  Det er dessverre alt for mange , og spesielt blant de helt unge som tror at dette er noe man må gjøre for å se bra ut.

  Jeg er likevel opptatt av at blandt de som er voksne ( +45 års alder) må det være greit å få litt løft og støtte fra fillers om man ønsker det.Da er ikke hensikten å bli glatt som et strykejern, men mer å få løftet tunge munnviker eller øyeparti, eller å få litt fyll i kinnben da benmassen etterhvert synker sammen i den alderen.
  Kanskje har man lyst til å få tilbake litt fylde i leppene som har blitt smalere i løpet av årene?

  Det å føle seg mer våken og fresh uten å se ut som om man har fått noe gjort kan for mange være verdifullt. Den kjente frasen om” levd liv og naturlig aldring” er ikke like relevant for alle i denne alderen.Mange både lever som-, og føler seg yngre en det årene slår fast.

  Jeg tenker at dette må være en personlig greie, noe man kan benytte seg av om man ønsker det selv i voksen alder.

  Men igjen, jeg synes det er bra at du ikke fronter dette på din blogg. De som er voksne nok klarer å finne ut av dette på egenhånd 😉

  Klem fra meg 🙂

  1. Tusen takk! Det er selvsagt de unge jeg tenker mest på. Jeg synes det er forkastelig med rabattkoder på inngrep. Du har helt rett, når man er godt voksen så er det en personlig greie og det finner man ut av selv. Men jeg skal ha meg frabedt å være “anderledes” eller utenfor “normalen” fordi jeg er en av de få i min bransje som velger å stå i mot. Akkurat det synes jeg er ufint. Dessverre er det jo en del som også begynner i det små og tar helt av og det er jo ikke alltid like pent. Men igjen, helt opp til de når man er voksen. Ha en fortsatt fin dag! Klem fra Silje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *