De mener jeg trenger Botox og plastiske operasjoner

Silje Pedersen, juni 18, 2018 8:07 pm //

IMG_1333b

Som blogger får du mange henvendelser. Ofte er de seriøse, andre ganger vet jeg ikke om jeg skal le eller grine. Dette er en av de gangene. For hvordan svarer man et stort seriøst marketingbyrå som sender deg en mail om at de ønsker samarbeid på Botox, Fillers og plastiske operasjoner?

Og glemte jeg å nevne det mest banale? De liker profilen min kjempegodt, men jeg trenger visst et samarbeid med en anerkjent norsk plastisk kirurgisk klinikk for å bli enda bedre!

Her i gården er selvsagt svaret et rungende: NEI!!!!  

Jeg velger å trekke på smilebåndet isteden for å bli fornærmet eller lei meg. Jeg er såpass trygg på meg selv at jeg vet at jeg verken trenger operasjon eller Botox. Men forbannet det blir jeg og siden dette ikke er første gang det skjer, så tenkte jeg å dele noen tanker med dere.

Jeg har alltid vært veldig åpen og ærlig på bloggen om alle samarbeid. Alle som klikker seg inn hos meg skal være trygge på at jeg IKKE fronter Botox, Restylane eller lignende. Helt ærlig så er dette noe som jeg tenker mye på og jeg ønsker ikke å være et slikt forbilde. Jeg vil ikke være med å bidra til å hause opp usikkerhet. Jeg føler heller ikke at jeg trenger det, selv etter en slik mail som sikkert hadde satt meg ut for en del år siden. Jeg har rynker og linjer, men ikke noe jeg bryr meg nevneverdig om. Jeg innrømmer at jeg er forfengelig og bruker både masse kremer, antiage produkter og sminke, men jeg kommer langt med en god concealer. Men hadde jeg vært en usikker 19-åring hadde muligens situasjonen vært en helt annen.

Jeg vet nemlig at for meg handler ikke et bra selvbilde om et perfekt ansikt, kropp, store pupper eller thigh gap. Jeg har også levd mange år med spiseforstyrrelser, så jeg vet en ting eller to om at lykkefølelsen ikke nødvendigvis henger sammen med en klesstørrelse. Lykke for meg handler faktisk mye mer om mestringsfølelse. Når jeg lykkes med det jeg gjør og får gode tilbakemeldinger på dette, så blir jeg lykkelig og glad. Det å spre glede og moro for andre har alltid vært en motivasjon for meg. Kan jeg på ulike måter gi små drypp av lykke i hverdagen, så synes jeg det er flott. Føler jeg meg bra, så har andre det rundt meg det ofte bra også.

Jeg vil ikke være med på å bidra til at andre føler seg usikre på selg selv ved å reklamere for ting som ikke fungerer. Jeg ber verken om tillatelse eller om tilgivelse for yrket mitt. Jeg er ærlig om hvem jeg er og hva dere får når dere klikker dere inn her. Liker man ikke det, så er det helt greit for meg om du velger å droppe besøket. Jeg lar meg selv inspirere av andre bloggere, men skyr unna de som gir meg en dårlig følelse. Jeg vet at jeg har mange voksne lesere som tar egne valg, men jeg vet også at det er yngre og mer søkende lesere der ute som er lettere påvirkelig. Har ikke vi da som bloggere eller andre forbilder et ansvar ved å tenke på hva vi fronter? Det mener jeg at vi alle har.

Vi kvinner har av og til en lei tendens til å fyre opp egen og andres usikkerhet og jeg er ganske sikker på at svaret ikke er plastiske operasjoner. Er du usikker og har et dårlig selvbilde så må dette jobbes med fra innsiden, det finnes ingen quick-fix. Dessverre så tror jeg det er altfor mange som tror at dette er tilfelle. For mange så tror jeg at en operasjon kan være en dyrekjøpt erfaring, mens andre selvsagt kan bli fornøyd. Vi er jo alle ulike og takk for det. Verden hadde vært ganske kjedelig om vi alle så like ut.

Jeg har egentlig vært ganske fornøyd med utseende mitt med unntak av en tid i tenårene da jeg ble mobbet. Jeg husker også spesielt en spesiell episode da jeg skulle prøve meg som modell i LA. Der var det en modellagent som mente jeg burde operere nesen min. I følge henne den altfor stor til at jeg kunne få noen jobber.  Jeg husker at jeg ble veldig lei meg og at selvtillitten fikk en alvorlig knekk. Men mange telefoner til mamma og støtte fra gode venninner hjalp. Jeg ga ikke opp og et par uker senere landet jeg meg min første avtale.

I etterkant har jeg fortalt denne historien mange ganger med humor, men akkurat der og da og en god tid senere, så svei det skikkelig. Det skal jeg ikke legge skjul på. Selvtilliten fikk en alvorlig knekk, men ikke så mye til at jeg vurderte operasjon. Jeg husker heller at jeg var veldig lei meg og lurte på om andre oppfattet nesen min på samme måte.

Dessverre er det nok en del sånne opplevelser for alle i løpet av livet, mobbing, ekskludering, sjalusi og fordommer er med på å gjøre sitt. Nettopp derfor er det så viktig at foreldre eller andre foresatte er med på banen og tar ansvar i forhold til hjelp av utvikling av et godt selvbilde. Men det fratar selvsagt heller ikke oss rundt, jeg tror vi alle har et ansvar og at det er viktig å stå for det man mener og sine valg.

Som sagt så sier jeg daglig nei til mange typer samarbeid. Dette gjør jeg fordi det ikke passer meg, min tankegang eller mine verdier. Det er mine valg, som jeg sjelden skriver om her. Klart jeg kunne tjent mye mer om jeg hadde hevet alle mine verdier over bord og sagt ja til alt. Da hadde jeg fra mitt standpunkt også mistet alt av kredibilitet og troverdighet. Og for meg så betyr de to ordene uendelig mye mer enn å håve inn på andres usikkerhet. Jeg velger heller å tro at vi er mange kvinner der ute som heller vil hverandre godt, heie hverandre frem og som støtter hverandre i våre valg og verdier.

Et støttende ord og en klem går ofte en lang vei for noen som ikke har det bra, våg heller å vise omtanke og støtte. Det kommer vi så mye lengre med enn å fyre opp under hverandres usikkerhet. Tvil på evner, utseende og usikkerhet har vel de fleste, men husk at det er vårt valg hvordan vi håndterer disse følelsene og hvordan vi velger å ta de videre. En negativ tanke kan vokse seg stor med eller uten drahjelp fra andre. Og ofte er jo disse tankene og følelsene ganske langt unna virkeligheten…

Så jeg vil bare si til deg som leser dette akkurat nå: Husk at du er bra nok som du er! Ikke glem det og spre det gjerne videre. Dagens dose reality fra en power woman til en annen:)