De hjemmesydde skattene

De hjemmesydde skattene

IMG_0783

Min mor har alltid vært en kløpper på symaskinen. Hun kunne trylle fram det ene magiske plagget etter det andre utifra stoffer som andre ikke lenger ville ha. Hun var en designer forut for sin tid som sydde både funksjonelle og elegante plagg.

Selv husker jeg godt en del plagg hun lagde til meg da jeg var liten. Spesielt en liten jakke med firkløvermønster vil alltid ligge mitt hjerte nær. Jakken var i hvit og grønn og kunne brukes på begge sider. Så lenge den passet, nektet jeg å bruke noen andre jakker. Jakken fulgte meg lenge og var beundret av både andre barn og deres foreldre. Det var også mange andre plagg som var veldig fine, og jeg er glad for å i det minste ha bildene som minner.

Dessverre så gikk mye tapt under utallige flyttinger opp igjennom årene. Da jeg selv fikk barn følte jeg det var ekstra sårt å ikke ha noen av barndomsplaggene som Ella Victoria kunne arve… Kanskje spesielt siden plaggene har så mange historier og holder så mange minner for meg. Men mamma kan fortsatt kunsten og overrasket meg med flere nye kjoler, pysj og jakke til Ella Victoria. Jeg kan ikke helt forklare det, men for meg har det en helt spesiell verdi at noen tar seg tid til å skape noe til meg eller mine. I den verden vi lever i dag skal alt gå så fort og nesten alt kan kjøpes. Kanksje det er nettopp derfor at man setter litt ekstra pris på de tingene som man vet har tatt tid og er laget med omtanke og kjærlighet?

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *