De gode historiene

De gode historiene

2015_12_10_MoteSilje1-178-Edit

Jeg har alltid elsket de gode historiene. Det har jeg både min mamma, bestemor, tante og mormor å takke for. De sørget for at lidenskapen til å lese og å lytte til historier ble en stor opplevelse fra veldig tidlig alder. Jeg gledet meg alltid til fortellerstunden, der både personer og historier kom magisk til liv. Det var veldig spennende og ikke minst underholdende. God leselyst er en fin tradisjon som jeg ønsker å føre videre til min datter. Allerede nå er hun veldig opptatt av lyd- og bildebøker og elsker å trykke på knapper for å høre lyder og sang, eller at vi leser for henne.

2015_12_10_MoteSilje1-183-Edit

Å lese en bok er litt som å tre inn i en ny verden. I en god bok vet du aldri hva som venter bak neste side. Selv elsker jeg både krim, spenning og romantikk og det er en perfekt måte å zoome litt ut, for ikke å snakke om å ta en pause fra den digitale hverdagen.

Før jeg fikk barn så kunne jeg lett lese 2-3 bøker i uken, men nå blir det naturlig nok litt mindre. Men jeg elsker å lese og synge (selv om jeg ikke eier noen sangstemme) for datteren min, og det går både i norsk og engelsk her i huset.

2015_12_10_MoteSilje1-181-Edit

Som tidligere ballettdanser, er jeg sånn middels opptatt av det meste innen ballett og gleder meg til å kunne ta med Ella Victoria i Operaen og på barnedans. Allerede nå står hun og klapper til musikken og danser (svaier) frem og tilbake når det kommer musikk hun liker på radioen. Da vi var i LA, kjøpte jeg med meg boken om navnsøsteren hennes Ella Bella Ballerina and The Nutcracker. Hun er altfor liten for denne ennå, men jeg tenkte at det kan være en søt bok å lese senere. Selv husker jeg veldig godt alle fortellingene om lille Clara og nøtteknekkeren, og for mange er jo dette en egen juletradisjon.

Mine favoritter da jeg var barn var blant annet Tante Grønn, Tante Brun og Tante fiolett, Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte (selv om historiene var skummel og hjerteskjærende). Og selv om det er en stund til jeg kan lese mine favoritter for henne ennå, så kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til å dele disse opplevelsene med henne når den tiden kommer.

Foto: Felicia Lasala

Silje Pedersen

4 thoughts on “De gode historiene

  1. Lesing er kos for liten og for stor 🙂
    Skjørtet ditt – det ser helt fantastisk ut! Er det å få tak i nå, tror du?
    Fin dag til dere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *