Bli forbanna, ikke lei deg

Silje Pedersen, juni 12, 2017 10:12 am // ,

Når man jobber for seg selv, er det mange store og små utfordringer som dukker opp på veien. Det var en stund etter at jeg gikk ut for meg selv da jeg ble grepet av angst og panikk og virkelig lurte på hva jeg hadde gjort. Usikkerheten og selvtilliten nådde bunnpunktet etter at en avtale jeg virkelig hadde håpet på at skulle skje, ikke gikk igjennom.

Jeg husker at jeg satte meg ned og hadde lyst til å begynne å grine. All den energien jeg hadde lagt ned i dette også var det plutselig full stopp. I tillegg så det ut som de hadde tenkt å stjele noen av ideene mine. Jeg kunne ha satt meg ned å begynt å grine og gitt opp. Men det er ikke meg. Isteden ble jeg skikkelig forbanna. Og du vet, en forbanna dame er ganske effektiv og ressursterk.

Jeg slikket sårene, tok opp telefonen, ringte rundt og landet nye avtaler. Innen måneden var omme, så hadde jeg flere nye store avtaler som sikret både inntekt og arbeidsflyt i mange måneder fremover. Jeg har ikke sett meg tilbake siden.

Det vil alltid være slik. Det vil være motgang og medgang i business, enten du driver for deg selv eller har en fast jobb. Har du en fast jobb har du leveringsfrist og ansvar til sjefen, mens driver du for deg selv er det kundene man svarer til.

Noe av forskjellen med å drive for seg selv er at man hele tiden må «hustle». Jeg vet egentlig ikke om jeg synes det er et bra nok godt ord for dette. Du må selv ta de vanskelige telefonene, avgjørelsene og beslutningene. Du er din egen sjef, men også din egen arbeidsgiver og arbeidstaker. Dermed må du også selv passe på din egen helse og arbeidskapasitet. Du må kunne hive deg rundt på minuttet om det skille være. Ikke alltid like enkelt!

Men det er også det som er så utfordrende og gøy med denne jobben, allsidigheten og alle mulighetene jeg skaper underveis. For ja, jeg skaper mye av dette selv, det kommer ikke bare dalende ned i fanget.

Har du en dårlig dag i dag? Oppgitt og lei deg over at ting ikke går din vei? Snu det til din fordel. Stram hestehalen og ta på «rustningen» som jeg selv kaller det. For meg er det gjerne en blazer og et par høye hæler. Kanaliser frustrasjonen, akkurat som når du trener. Bli forbanna, bli sinna og rull opp ermene. Jeg lover at mandagen blir så mye bedre! God arbeidsuke til deg.