Beskytt huden mot tidlig aldring

Beskytt huden mot tidlig aldring

IMG_8987

Solkrem, kanskje det jeg er aller mest nøye med om sommeren! Gode solprodukter er alfa og omega på sommeren og jeg er svært nøye med å beskytte huden mot skadelige solstråler. Ettersom huden blir eldre, er den mer sensitiv for solen og jeg merker selv at pigmentflekkene dessverre kommer oftere nå enn tidligere. Da er jeg ekstra nøye med kremen, spesielt i ansikt, på hals og bryst. IMG_0161

Jeg smører meg med faktor 50 i ansiktet, hals og bryst og 30 på resten av kroppen. Det tar muligens litt lengre å bli brun, men så får jeg også en sunn og fin brunfarge. Babor har de beste solkremene, de er lette, trekker raskt inn og gir ikke kviser.

IMG_0150j

Babor Sun Care High Protection Sun Lotion SPF30 og SPF50

Beskytter huden mot skadelige UV-stråler og dermed tidlig hudaldring. Solkremene fra Babor har i tillegg tilsatt godt med vitamin c og e som gir ekstra beskyttelse mot frie radikaler. I tillegg aktiviserer Candelbush-planten enzymet som beskytter mot DNA ødeleggelse og dermed forebygger pigmentering og hudaldring. IMG_8980

Og dere vet jo at jeg er superfan av Babor sine ampuller! Etter soling er det spesielt godt med Babor After Sun Fluid. De trekker raskt inn og jeg bruker nattkrem over før jeg legger meg. Ampullene er kjølende for intensiv og ummidelbar beroligelse av huden etter soling. Veldig god om uhellet er ute og du har blitt solbrent. Innholdet styrker hudens egen evne til å beskytte og reparere seg selv.

IMG_0146

I tillegg unngår jeg solen midt på dagen så langt det lar seg gjøre (ikke så enkelt på ferie med en treåring som vil bade 24/7). Da smører vi alle godt og prøver å sitte i skyggen mellom slagene. Jeg har alltid med solhatt og prøver å få mini til å bruke dette også. Men ikke glem at solen trenger igjennom selv om det er overskyet. På sommeren smører jeg meg alltid før jeg går ut, med mindre det regner. Ikke glem å smøre dere i sommer! Jeg har allerede sett mange røde kropper og det er både smertefult og unødvendig. Smør ofte og ikke glem tærne, albuer og rundt bikinien om du skifter bikini ofte. Dette er områder det er lett å glemme og som fort blir røde.

  • UV indeksen måler intensiteten på skadelig UV stråling og når den er 3 anbefales beskyttelse. Jo høyere indekstall desto høyere faktor. I Norge er daglig UV indeks på ca 7 på sommeren, dette kan du faktisk følge med på på yr.no
  • 80 % av UV strålene trekker gjennom skyene.

 

Silje Pedersen

One thought on “Beskytt huden mot tidlig aldring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *