Åtte tips for vellykket barnebursdag

Åtte tips for vellykket barnebursdag

IMG_7831

Før jeg fikk barn, så kunne jeg planlegge ting i ukesvis, ha god tid til alle detaljer og alt var alltid veldig nøye gjennomført. Til Ella Victoria sin 1-års bursdag, lå vi heller veldig langt etter. Med moteuker, sykdom og hektiske dager, så har det blitt lite tid til planlegging. Men bursdag ble det uansett og et veldig fornøyd bursdagsbarn. Dog ett stykk veldig slitne foreldre i dag. Her er mine tips til et vellykket selskap for små og store.

IMG_7861

Planlegg det meste i god tid og gjør alt som kan gjøres dagen før, så det ikke blir så stress på selve dagen. Vi klarte ikke det denne gangen og var ganske så høy puls før gjestene kom, men det ordnet seg jo allikevel. Lærdommen blir å starte enda tidligere neste gang.

Gode forberedelser er tingen. Lag alt som kan i forveien. Kaker, muffins og diverse kan fint lages i forveien. Bestill gjerne en spesialdesignet kake, det gjør opplevelsen veldig stor og er en morsom snakkis i selskapet. Vi bestilte fra Gabi’s Factory og var veldig fornøyd med kaken som hadde fine personlige detaljer som navn og Ella Victoria’s favorittbamse.

IMG_7612 (1)

Få opp all pynt dagen før, det gir mindre stressmomenter på selve dagen.

Legg frem klær til både bursdagsbarnet og voksne og steam/stryk alt på forhånd.

Få gjerne hjelp av andre til kakebakst eller lignende.

IMG_7878

Ettårsdagen er helt spesiell og kanskje mest for foreldrene. Vi var så heldige å få en nydelige kjole i gave fra en god venninne som hadde shoppet i USA, og den ventet jeg med å bruke til denne dagen. Det ble rosa, hvitt og grått tema utifra kjole og kake. Hun fikk også en søt liten rosett til å ha i håret.

IMG_7863

Hadde jeg planlagt i bedre tid, så hadde jeg nok bestilt masse fine ting på etsy.com og ebay.com, det er utrolig mye små detaljer man kan gjøre for å få det personlig. Men fine blomster, farger, servietter og ballonger er enkle grep om du har knapt med tid. Og det blir vel så fint!

IMG_7857

Spesialbutikker som Søstrene Grene har også mye fin pynt til en rimelig penge.

IMG_7847

Fin fin bursdag ble det uansett og bursdagsbarnet fikk masse flotte gaver. Ha en flaske vin eller bobler på kjøl klar til gjestene har gått. Da selskapet var over, tulla var i seng og alt var ryddet unna, unnet disse foreldrene seg en god flaske rødvin:)

IMG_7676

Silje Pedersen

2 thoughts on “Åtte tips for vellykket barnebursdag

  1. Og her kommer enda et tips: For små bursdagsbarn er det en god idé å prøve bursdagsfrokost eller brunsj. De fleste små får “knekken” en gang midt på dagen da selskaper ofte begynner, mens mange er på sitt aller blideste på morgenen. Her har vi hatt stor suksess med dette konseptet flere år på rad. Og luren etter at gjestene har gått, har vært en fin måte å få fordøyd selskapelighetene. Så rekker vi voksne å rydde ferdig og gjøre klart for en ettermiddag og kveld hvor vi har lekt med de nye gavene. 🙂

    1. Det er jo supersmart! Men så er jo du også queen av gode ideer fru Krogstad:)Kjenner meg igjen med den knekken midt på dagen, Ella Victoria rakk gudskjelov akkurat sin napp før gjestene kom og var smørblid helt til siste slutt:) Absolutt noe å prøve neste gang! Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *