Åtte tips for vellykket barnebursdag

Silje Pedersen, februar 14, 2016 12:17 pm //

IMG_7831

Før jeg fikk barn, så kunne jeg planlegge ting i ukesvis, ha god tid til alle detaljer og alt var alltid veldig nøye gjennomført. Til Ella Victoria sin 1-års bursdag, lå vi heller veldig langt etter. Med moteuker, sykdom og hektiske dager, så har det blitt lite tid til planlegging. Men bursdag ble det uansett og et veldig fornøyd bursdagsbarn. Dog ett stykk veldig slitne foreldre i dag. Her er mine tips til et vellykket selskap for små og store.

IMG_7861

Planlegg det meste i god tid og gjør alt som kan gjøres dagen før, så det ikke blir så stress på selve dagen. Vi klarte ikke det denne gangen og var ganske så høy puls før gjestene kom, men det ordnet seg jo allikevel. Lærdommen blir å starte enda tidligere neste gang.

Gode forberedelser er tingen. Lag alt som kan i forveien. Kaker, muffins og diverse kan fint lages i forveien. Bestill gjerne en spesialdesignet kake, det gjør opplevelsen veldig stor og er en morsom snakkis i selskapet. Vi bestilte fra Gabi’s Factory og var veldig fornøyd med kaken som hadde fine personlige detaljer som navn og Ella Victoria’s favorittbamse.

IMG_7612 (1)

Få opp all pynt dagen før, det gir mindre stressmomenter på selve dagen.

Legg frem klær til både bursdagsbarnet og voksne og steam/stryk alt på forhånd.

Få gjerne hjelp av andre til kakebakst eller lignende.

IMG_7878

Ettårsdagen er helt spesiell og kanskje mest for foreldrene. Vi var så heldige å få en nydelige kjole i gave fra en god venninne som hadde shoppet i USA, og den ventet jeg med å bruke til denne dagen. Det ble rosa, hvitt og grått tema utifra kjole og kake. Hun fikk også en søt liten rosett til å ha i håret.

IMG_7863

Hadde jeg planlagt i bedre tid, så hadde jeg nok bestilt masse fine ting på etsy.com og ebay.com, det er utrolig mye små detaljer man kan gjøre for å få det personlig. Men fine blomster, farger, servietter og ballonger er enkle grep om du har knapt med tid. Og det blir vel så fint!

IMG_7857

Spesialbutikker som Søstrene Grene har også mye fin pynt til en rimelig penge.

IMG_7847

Fin fin bursdag ble det uansett og bursdagsbarnet fikk masse flotte gaver. Ha en flaske vin eller bobler på kjøl klar til gjestene har gått. Da selskapet var over, tulla var i seng og alt var ryddet unna, unnet disse foreldrene seg en god flaske rødvin:)

IMG_7676