Atelier Cologne, en kjærlighetshistorie

Atelier Cologne, en kjærlighetshistorie
atelier

Noen ganger i livet så får man en mulighet man bare ikke kan avslå. Som da Atelier Cologne spurte om jeg ville være med til Italia og Amalfikysten for å se hvordan deres cologne blir utviklet. Det ble en reise jeg ikke kommer til å glemme, jeg sitter igjen med så mange visuelle og sensoriske opplevelser at det ikke er så lett å vite hvor man skal starte. Men du legger sikkert merke til sitronene og de er utgangspunktet for denne dufthistorien.

  • Hver eneste duft er som en skuespiller på en scene. En duft har en spesiell rolle som skal utspille seg, men det er opp til deg å tolke denne rollen, sier Sylvie Ganter.

Men la oss starte ved den spede begynnelsen. Den originale Eau de Cologne ble laget i 1709 i Cologne Tyskland av Maria Farina. Hans blanding av sitruser var en revolusjonerende og et godt alternativ til den dagens tunge dufter. Cologne er nemlig en sitrusbasert duft og selv om de lukter frisk, så var det vanskelig å få de til å sitte på huden.

Untitled-2

Grunnleggerne av Atelier Cologne Sylvie Ganter og Christophe Cervasel møttes for første gang i 2006 og ikke så lenge etterpå gikk de sammen om å lage Atelier Cologne, det vil si utvikle rene dufter inspirert av Eau de Cologne. De to fant også tonen privat, så det hele er en ekte kjærlighetshistorie.

I 2009 kom Cologne Absolute.

Men hva er det som er så spesielt med Cologne Absolue? De bruker kun de mest naturlige oljene og ekstrakter. Alle Cologne Absolue duftene er laget av 84% til 95% naturlige ingredienser av den høyeste kvalitet. Sitruser blandes med de mest dyrebare naturlige råvarene for perfekt balanserte kreasjoner, unik og varig duft.

Atelier Cologne jobber kun med to franske eksperter på essenssiel oljeproduksjon Robertet og Mane i Grasse for å opprettholde høy kvalitet. Det som er ekstra spennende og imponerende med Atelier Cologne er at de i tillegg til å klare å holde duftene såpass naturlige, også klarer å holde mesteparten av produksjonen i Frankerike. Alt fra duften til komponentene lages der, mens de rå materialene blir hentet fra resten av verden.

Det å besøke en fabrikk som spesialiserer seg på ekstrakt og olje av sitroner er en spesiell opplevelse. Det er en sensorisk opplevelse som jeg skulle ønske at jeg kunne dele med dere. Tenk på at du holder en sitron nærme nesen og ganger den med 100. Duften der inne er frisk, litt søt og som en liten sitrusbombe. Sitroner blir levert og nøye plukket ut og observert ved hver enkelt stasjon til hvor de skal videre i prossessen. En maskin skreller av skallet og drar ut ekstrakt fra sitrusene.

Hos Atelier Cologne har hver eneste duft har en spesiell historie. På baksiden av flasken finner du historien som Sylvie Ganter og Christophe Cervasel finner inspirasjon til gjennom sine mange reiser og opplevelser.

  • Ofte oppstår historiene på utallige bilturer, spesielt når vi reiser. Vi starter å snakke og “drømme” litt rundt historien og personen og slik blir de unike fortellingene til, forteller Christophe Cervasel.

Duft har alltid hatt en spesiell plass i mitt hjerte. Jeg assosierer duft med opplevelser, årstider, reiser og store livsøyeblikk. For et par år siden gikk jeg forbi en skinnende blå dør i Paris sammen med med en venninne og utenfor stod det en kurv med deilige sitroner. Fristelsen ble for stor, jeg måtte stikke hodet inn og kom rett inn i et duftunivers som heter Atelier Cologne.
Det var mitt første møte med Atelier Cologne, lenge før denne reisen og før duftene kom til Norge. Men å si at forholdet mitt til duftuniverset har en enda mer personlig preg nå, det er helt på sin side.

atelier4
Seiltur inn til byen Positano er noe av det mest magiske jeg har opplevd på tur.

Men nå har jeg laget meg nye opplevelser og minner og fra denne turen og nå til sommeren, kommer jeg alltid til å forbinde med duften og nyheten Pacific Lime. Her er det lime og kokos som spiller hovedrollene og historien handler om en uvented feiring på en vakker strand. Duften er unisex og med lime fra Mexico, sitroner fra Frankerike og kokos fra Philipinene får man en blanding av søt, fresh, amber og tretoner.

atelier3
Pacific Lime

Clementine California, som har vært deres bestselger i alle år og min tidligere favoritt, har fått sterk konkurranse av nykommeren Pacific Lime. Jeg liker det friskt og naturlig, spesielt for vår og sommer og kokos forbinder jeg spesielt med sommersesongen.

Men Atelier Cologne har et stort utvalg, så uansett om du liker det tungt, forførende, lett eller frisk, så finner du en favoritt. Det jeg liker et at det er så høy del av naturlige ingredienser. I tillegg, kan du også få tak i en fin reisestørrelse som også kan graveres enten til deg selv eller som gave (til den som har det meste). Hos Gimle Parfymeri kan du få hjelp til å finne den duften som passer deg best. De sender også over hele landet. Og du får også Atelier Cologne hos Kicks.

Atelier Cologne, en kjærlighetshistorie med en touch a sitrus.

IMG_9771
Alle som var med på tur. Så hyggelig å bli kjent med andre journalister og likesinnede fra hele verden.

Silje Pedersen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *