Alene med tankene

Alene med tankene

IMG_6955b

Hjernen kan være din beste venn, men også din værste fiende. Har du en dårlig dag så suser det rundt i hodet av negative tanker som til tider kan være svært vanskelige å slå av.

Den siste tiden har jeg slitt med både mentalt tøffe utfordringer og en kropp som ikke fysisk lenger føles “som er på laget mitt”. Og det har vært veldig vanskelig å akseptere. Jeg som elsker trening og bevegelse, har nesten ikke orket å gjøre noe på en måned. Det har vært veldig tøft. Samtidig så tror jeg kroppen har trengt hvile.

Men da vi var i Strømstad i helgen, så løsnet det endelig. Jeg hadde lyst til å løpe en tur i skogen, bevege meg og la tankene flyte. Noe av det beste med å trene i naturen er at du kommer nærmere alt rundt deg. Jeg løper sjelden med musikk, da det bare tar vekk fokus for meg. Når jeg løper/powerwalker lar jeg de ti første minuttene få lov til å være “tankestjeler”. Jeg tar opp alle de negative eller tunge tankene også bestemmer jeg meg mentalt for å putte de ned i en skuff. Jeg ser det for meg: Alle krav, deadlines, vonde opplevelser eller mennesker blir puttet ned i skuffen og lukket igjen.

Etter det er det kun meg og veien. Det er noe av det beste jeg vet om. Jeg suger inn alle inntrykk og lukt, sjelden er det så fint som nå og forhåpentligvis kommer det til å være slik i lang tid fremover. Kommer tankene snikende tilbake igjen, så putter jeg de glatt ned igjen. I løpet av en 30-40 minutter så er det faktisk sjelden at det skjer. Jeg lar treningen være min terapi, en belønning, bare noe som jeg gjør helt for meg selv.

Det føles veldig godt. Jeg vet jo selv at om man ikke trener, så blir det tyngre. Det er vanskeligere å motivere seg selv og prioritere det, spesielt kanskje på så fine solfylte dager når man heller bare vil være ute. For meg fungerer det ikke å trene inne på slike dager. Da vil jeg heller ut. Jeg trener enten på morgenen eller sent på kvelden, når det er kjøligere og etter legging. Jeg trener sjelden med andre ute, det gjør jeg heller på klasser.

Og hva er ikke bedre enn et deilig bad etter en treningsøkt nå som været er så strålende? Det er deilig det!

Mål denne uken: 40 min-1 time trening a 4 ganger. En økt gjennomført, nummer to planlagt i dag. På slutten av økten tar jeg utfall, bruker benk og trapper til styrke og utholdenhet. Eller så gjør jeg spesifikke øvelser hjemme når jeg er tilbake, gjerne foran favorittserien.

Prøv det i dag da vel! Hva motiverer deg til trening i sommervarmen?

 

Silje Pedersen

4 thoughts on “Alene med tankene

  1. Så fint du er tilbake på treningsfronten! Kan du beskrive treningsprogrammet med øvelsene litt mer konkret? 🙂 Jeg syns det er kjempevanskelig å motiveres til trening på denne tida av året, men det blir mange flere gåturer (gjerne powerwalks) og litt svømming – så det tenker jeg får holde en periode frem til treningsmotivasjonen kommer tilbake!

    1. Jeg kan sette opp programmet til neste onsdag, hvordan høres det ut? Jeg gjør en del utfall med vekter og bruker egen kroppsvekt mot benker i park når jeg powerwalker etc. Ha en nydelig helg når den kommer!

  2. Det fine været motiverer meg til trening! Ut og opp på toppene etter jobb! Er så heldig å bo ved fjorden med lett tilgjengelige topper rundt om. Liker meg best over tregrensa. Gå hardt opp, bli svett og sliten og så belønningen – sette seg ned på en topp med utsikt og bare nyte – stillhet, utsikt og natur. De tunge tankene blir liggende igjen nede i bakkene. Det er trening, terapi og glede for meg 🙂 Ha en fin dag i sola!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *