Adventskalender under 400 kr

Adventskalender under 400 kr

7583952720__MG_0278b

Jeg har veldig gode minner om min egen julekalender eller adventskalender da jeg var liten. Det var en fin filtsak som min mor (som var designer), hadde laget. Hver desember ble den hengt opp igjennom hele barndommen, og den er en av de tingene som gikk tapt i flyttingen som jeg nok har savnet aller mest.

7583952720__MG_0266b

Det var inget pakkepress på den tiden, jeg husker vi ble like glade for rosiner og Hubba Bubba som litt Lego. I dag vet jeg det er anderledes og mange overgår hverandre med de dyreste gavene. Men hva er igjen av gavene når vi kommer til julaften da?

7583952720__MG_0185b

Mannen min synes det er litt for tidlig med kalender i år, men jeg ønsker at Ella Victoria skal få de samme gode tradisjonene som jeg fikk. Selv fikk han kalender da han ble eldre og innrømmer at han savnet det da han var liten. Jeg innrømmer gladelig at jeg selv gleder meg til å våkne opp med henne og ta ned en pakke hver dag, en ny tradisjon som vi skal skape sammen i år.

7583952720__MG_0188b

Men jeg vil ikke at hun skal bli bortskjemt eller ta gavene for gitt. Derfor har jeg brukt mye av det jeg allerede har for å lage kalender. Fine silkebånd som jeg alltid gjenbruker og litt julepynt er alt som trengs. I tillegg har jeg kjøpt små poser (som du kan gjenbruke) og tall til å ha på. Totalt så ligger hele kalenderen med gaver og alt på under 400 kr. Det synes jeg er en grei pris når jeg se på hva ferdigkalendere og hører hva andre bruker.

7583952720__MG_0210b

Ella Victoria får ikke godteri, så med gavene så gjelder det å være kreativ. Det går i mye julepynt, rett og slett fordi jeg har sett henne se på små ting og kuler og snakke om å henge de på juletreet. Da får vi også ting som kan brukes og ikke masse tullete småting som bare blir liggende.

Det blir også rosiner, badekuler, lekeleire, bakedag og små opplevelser sammen. Jeg tenker en tur til julemarked og muligens en barneforestilling (da ryker budsjettet-men dette er noe vi hadde gjort uansett). Det er mange måter å lage adventskalender på uten at det koster en formue. Her tror jeg det er vi voksne som må ta ansvar for at det ofte går helt av skaftet. Mange barn vil troligvis være veldig fornøyd med noe lite i luken. Husk at det er selve opplevelsen rundt man sitter igjen med og husker som voksen.

7583952720__MG_0215b

Har du en som er glad i Lego? Legg litt i hver luke frem til jul, feks et byggesett med noe litt større på julaften. Det er populært. Jeg printer ut også et par av disse, helt gratis og superfin ting å gjøre sammen.

Gleder meg til fredag!

Silje Pedersen

One thought on “Adventskalender under 400 kr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *