10 minutter egentid

10 minutter egentid

IMG_7864b

Det er ikke alltid så enkelt å sette av tid til seg selv i en hektisk hverdag. Ofte flyr tiden fra frokost og morgenstell til levering i barnehagen og hektiske jobboppgaver. Men innimellom alle krav og og oppgaver, så tror jeg det er viktig å sette av noen minutter i hverdagen som kun er dine. Uten barn, mann eller andre. Kun deg og dine tanker, stillhet eller favorittlåten på øret. Det er ikke egoisme, men helt nødvendig å ta seg litt tid til seg selv. Da blir du garantert et bedre menneske, en bedre mamma og ektefelle.

Det kan være et bad, en kopp kaffe eller meditasjon, poenget er at du gjør noe for deg selv som setter tonen for dagen. Helst på morgenen, men også på kvelden før du går til sengs kan være et fint rituale for å roe ned pulsen på. Her er noen av mine favoritter:

1. En kaffekopp etter at mann og barn er ute av huset. Noen dager har jeg luksusen av å ta en kaffekopp så snart de er ute av huset. Da er det total stillhet og mine 20 minutter med litt surfing på favorittsider og blogger før jeg setter i gang med dagens gjøremål.

2. Et bad på kveldstid. I går tappet jeg i badekaret, tente lys, helte opp i masse deilig badeskum og nøt nesten tretti minutter alene med deilig musikk på øret.

3. Meditasjon. Før jeg legger meg eller 10 minutter når du våkner (umulig med en liten en på morgenen, men fint på kvelden). Jeg setter på appen Calm og øver meg på å være her og nå, ikke la alle rare tanker ta over før jeg skal sove (det er mange rare scenarior i hodet om dagen, frykt er en stor faktor).

4. Øv deg på å kjenne pusten din. Det er faktisk så mye vanskeligere enn du tror. Mange puster ikke med magen, men med brystet og det kan være kjernen til mange vondter og plager. Lær deg å puste med magen, legg deg ned på ryggen og kjenn etter hvordan pusten går. Trekk pusten dypt ned i magen og pust ut igjennom munnen. En fin øvelse som rensker opp i mye gruff!

Hva gjør du når du tar en pause i den hektiske hverdagen?

 

Silje Pedersen

4 thoughts on “10 minutter egentid

  1. Nyydelig og viktig innlegg😀 jeg bruker basis farger på klær. Hvilken farge på sneakers vil du anbefale? Pleier alltid å bare kjøpe svarte joggesko🤔 mange takk for tips og en flott blogg😃

    1. Hei Jorun, tusen takk:) Ja, vi er ikke så flinke til å ta vare på oss selv i en hektisk hverdag. Jeg ville valgt en lysere nyanse denne våren, de passer de alt. Hva med nude, lys rosa, beige eller hvit? Alle de fargene går til det meste, men husk å impregnere så du holder farge og skinn i god stand. Ha en nydelig dag videre!

  2. Utrolig viktig å huske på disse minuttene medro for seg selv. Takk for at du minnet meg om Calm. Jeg brukte den en del høst da jeg var mye stressa, men typisk nok så slettet jeg den da jeg begynte å føle meg bedre. Nå har jeg lastet den ned på nytt og kjøpt abonnement. Gleder meg til å sette meg ned med den i kveld etter at barna har lagt seg. Jeg har også nylig begynt med yoga hjemme i stua. Det er masse fine videor på YouTube som man kan ha på tv-en med yogamatta på stuegulvet. Jeg vil anbefale “Yoga with Adriene”. Hun lager fine og ikke så lange videoer som er lette å følge, selv for nybegynnere.

    1. Ja, det er så lett å glemme seg selv oppi alt som skal skje… Calm synes jeg fungerer veldig bra + en sekvens jeg lærte av min treningsguru Monica Oien. Så flott tips, det skal jeg sjekke ut:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *